Две американски специални служби разследват българската компания Биовет“ и бизнесмените

...
Две американски специални служби разследват българската компания Биовет“ и бизнесмените
Коментари Харесай

DEA и Управлението за специални операции разследват Пеевски и Домусчиев

Две американски специфични служби проверяват българската компания „ Биовет “ и предприемачите Делян Пеевски и Кирил Домусчиев по отношение на наркотрафик в Близкия изток. Това се се твърди в сигнал получен на публицистичния имейл на Narod.bg.
Писмото е изпратено от анонимната поща guerrillamail.com. Припомняме, че тъкмо през същата имейл услуга до медиите бяха изпратени скандалните записи и видео с премиера Бойко Борисов. Които след следствие се оказа същински.

Сега изпращача дава нова информация, също извънредно скандална. Според източника, следствието против Домусчиев и Пеевски е стартирало през април месец тази година, като главен акцент в него е противозаконната търговия на престъпни организации от Източна Европа с каптагон. По-конкретно в тази ситуация става дума за незаконна синдикална мрежа за произвеждане и дистрибуция на каптагон за Близкия изток, като в центъра на въпросното следствие на американските служби е съмнението, че посредством тази търговия се финансира тероризъм.

Един от главните обекти в следствието на американските спецслужби е българската компнаия „ Биовет “, за която се твърди, че се управлява и ръководи от българските предприемачите Делян Пеевски и Кирил Домусчиев, написа създателя на сигнала до

В обществените търговски регистри се вижда обаче, че в Биовет няма директно присъединяване Дилян Пеевски. Дружеството е акционерно и над 80% от него се държат от компанията Хювефарма АД благосъстоятелност на братя Домусчиеви.

Любопитен факт е, че американските служби отбелязват Делян Пеевски като Person Of Interest (POI).

Според тяхната информация, Пеевски прекарвал забележителна част от своето време в Обединените Арабски Емирства, където същият имал жителство и от където управлявал цялата си бизнес мрежа по света.

Американската работа за битка с наркотрафика (DEA), посредством Американското консулство в Дубай, са поискали цялостно подпомагане и в допълнение информация по отношение на бизнес ползите на Делян Пеевски на територията на ОАЕ персонално от Дубайският департамент за престъпно следствие (CID).

Лицето, което пък персонално се е заело с тази задача, е персонално шефът на CID в Дубай, Джамал Джалаф, се твърди в сигнала.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР