Две акции, свързани с Доналд Тръмп, поскъпнаха благодарение на последния

...
Две акции, свързани с Доналд Тръмп, поскъпнаха благодарение на последния
Коментари Харесай

Инвеститори печелят, залагайки на победа за Тръмп

Две акции, свързани с Доналд Тръмп, нарастнаха с помощта на последния му триумф в Айова и на първичните избори в Ню Хемпшир.

След като Рон ДеСантис се отхвърли от първичната конкуренция, това донесе триумф на компанията на Тръмп Digital World Acquisition Corp (DWAC), както и на видео платформата Rumble, която е тясно обвързвана със обществената му медия Truth Social.

Най-големите акции на Доналд Тръмп

DWAC е сдружение за специфични придобивания (SPAC), чиято съществена цел е да направи медийната и софтуерна група на Тръмп (TMTG) и нейната платформа за обществени медии Truth Social обществени.

Цените на акциите на DWAC съвсем се утроиха на годишна база до затварянето на борсата във вторник - със 190% скок след резултатите в Ню Хемпшир.

Акциите на компанията надвишиха $50, до момента в който единствено няколко дни преди този момент бяха под $20.

Друга акция, която стана известна измежду вложителите в последно време, е платформата Rumble, която се преглежда като съперник на YouTube с по-малко цензура и е известна измежду републиканците.

Дяловете на платформата последователно изгубиха цената си, като означиха дъното с 3,33 $, което е една трета от първичната им цена в средата на януари 2024 година

Първичните избори обаче покачиха цената до $5,68.

Има доста спекулации, които движат цените, защото жадните за риск вложители се пробват да заловен вълната на триумфа, отбелязва Euronews.

Опасенията за фундаменталните индикатори наDWAC остават

Бичият поход на акциите, провокиран от възторг, нормално не продължава прекомерно дълго и неотдавна се появиха няколко опасения по отношение на това, че DWAC няма задоволително мощни основи.

Компанията беше оприличена и на GameStop, като множеството вложители се увличат по инерцията на акциите, без да проучат по-задълбочено дълготрайната им жизненост, разяснява Euronews.

Освен това Тръмп към момента е замесен в десетки каузи и правни проблеми, някои от които са свързани с протестите в Капитолия в Съединени американски щати през януари 2021 година

Това към този момент докара до дисквалификацията му от изборите през 2024 година в Колорадо и Мейн.

Подобни опити обаче към този момент са несполучливи в други щати като Ню Хемпшир, Минесота и Мичиган.

Адвокатите на Тръмп се пробваха да оспорят решението, като обявиха, че той не може да бъде държан персонално виновен за протестите. Обжалването пред Върховния съд на Съединени американски щати ще обясни дали някогашният президент има право да се кандидатира във всеки щат.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР