Две 15-годишни момчета бяха арестувани в Югоизточна Англия по подозрение

...
Две 15-годишни момчета бяха арестувани в Югоизточна Англия по подозрение
Коментари Харесай

Крайнодесни тийнейджъри са в британския арест заради готвен атентат

Две 15-годишни момчета бяха задържани в Югоизточна Англия по съмнение в подготовка на терористичен акт, оповестяват международните организации. Младежите са радикализирани симпатизанти на крайнодесни групировки.

Момчетата били задържани от отдела на полицията за битка с тероризма в домовете си в пристанищния град Рамсгейт, а след това били отведени за разпит. Арестите са пристигнали след разбор на събрани разследващи сведения, като, съгласно органите на реда, до непосредствена опасност за обществото не се е стигнало.

За момента няма повече детайлности по случая.

Преди дни английските управляващи разпространиха данни, съгласно които броят на белите, обвинени за тероризъм, е превишил този на жителите от азиатски генезис, арестувани по същите аргументи. Това се случва за първи път от повече от десетилетия, напомня „ Индипендънт”.
Заплахата от атентати във Англия остава минимум до 2020 година Година от терора на Лондон бридж и Бороу маркет
82% от излежаващите присъди за тероризъм са ислямисти, 13% - крайнодесни екстремисти, а останалите са последователи на разнообразни други идеологии.

Крайната десница се промени и радикализира доста през последните години. Ако преди нейните почитатели се лимитираха най-вече до ксенофобски набези, към този момент има апели за силови дейности по отношение на държавните институции и цялото общество, склонило да одобри в редиците си хора с раса, вяра или полова ориентировка, по-различна от " допустимата " за екстремистите.
Обвиниха 18-годишен юноша за атентата в метрото на Лондон Хасан е упрекнат в опит за ликвидиране и потребление на експлозиви
Сред наказаните има младежи, готвили офанзиви и всеобщи убийства. 16-годишно момиче е зад решетките поради планувано нахлуване с нож в Лондон в поддръжка на „ Ислямска държава”. Двама 15-годишни излежават наказване поради планувана всеобща пукотевица в йоркширско учебно заведение за агитация на крайнодясна идеология. 17-годишен аутист, въодушевен от „ Ислямска държава” беше спрян, преди да извърши нахлуване в Кардиф. В момента излежава доживотна присъда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР