Двайсетгодишен е наръгал друг мъж в Румъния, а после с

...
Двайсетгодишен е наръгал друг мъж в Румъния, а после с
Коментари Харесай

Младеж се вряза в румънски мол и рани 10-ма, крещял: Аз съм терорист

Двайсетгодишен е наръгал различен мъж в Румъния, а след това с колата си е блъснал хора на пътя и се е врязал в търговски център в неделя, при което са били ранени общо 10 души, съобщи Асошиейтед прес. Никой от потърпевшите не е в животозастрашаващо положение.
Говорителката на полицията в Браила, Източна Румъния, Лаура Дан разясни, че нападателят наръгал другия мъж поради спор за собствеността на колата. Заподозреният след това потеглил с автомобила и блъснал двама души на околовръстен път, а по-късно се врязал във вратите на мол в Браила, предава Българска телеграфна агенция.
Седем души са потърпевши при случая в комерсиалния център, в това число две деца на 11 и 13 години.
Жертвата, която е била наръгана, има пострадвания в региона на гръдния панер и стомаха и се е наложило да бъде осъществена интервенция, заяви говорителка на болничното заведение, в която е признат потърпевшият.
По думите на Лаура Дан обвиненият е бил с централизация на алкохол в издишания въздух от 0,37 мг/л. Той не е потърпевш.
В Румъния шофирането след приложимост даже на минимално количество алкохол е неразрешено.
По-късно стана ясно, че нападателят е бил под въздействие на радиклани хрумвания и е желал да убие колкото се може повече хора, се показва в документ, публикуван от съда в Браила, оповестява в. "Гъндул ".
Според съда 20-годишният мъж е възнамерявал нападението, което и осъществено в оживена зона на града в неделя на обяд. Той даже написал бележки преди този момент, в които показва радикалните си възгледи и желанието си да убие "колкото се може повече румънци ", които съгласно него са "низша раса ". Когато бил хванат, той крещял "аз съм терорист " и "трябва да се лее кръв в тази страна ".
Според съдията, който разпореди оставането му в предварителния арест, дейностите на младежа са "на ръба на терористичен акт ". При нападението леко са потърпевши седем души, в това число двама малолетни. Само шансът е предотвратил по-сериозна покруса, защото мъжът се блъснал в бетонните колони на входа на мола, след което жителите са му попречили да продължи нападението. Преди това той наръгал с нож различен мъж и блъснал двама души на околовръстен път.
Адвокатът на обвинения твърди, че той не си спомня избрани моменти и че съжалява за случилото се. Според бранителя психиатрична експертиза на клиента му е безусловно нужна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР