Двайсет и шест са вече починалите в Китай от новия

...
Двайсет и шест са вече починалите в Китай от новия
Коментари Харесай

26 са вече жертвите на новия коронавирус

Двайсет и шест са към този момент умрелите в Китай от новия ковид (2019-nCoV), предадоха международните организации, като се позоваха на данни на управляващите.

Броят на инфектираните в страната е достигнал 849. По-рано през днешния ден Националната здравна комисия заяви за 25 умряли и 830 инфектирани към вчерашна дата.

Предишните данни, оповестени през вчерашния ден, бяха за 18 умряли и 644 инфектирани.

Прекратяват полетите от град Ухан за Истанбул

177 пациенти са в тежко положение. 34 души са излекувани и към този момент са изписани от болница, заяви ТАСС. Регистрирани са и 1072 хипотетични случая на болестта, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днес бе доказан първият смъртен случай, породен от новия вирус отвън централната китайска провинция Хубей, от чийто основен град Ухан потегли болестта в края на предходната година, отбелязва АП.

Той е бил регистриран в северната провинция Хъбей, която граничи с Пекин. 80-годишен мъж е умрял, откакто се върнал след двумесечен престой при свои родственици в Ухан.

По-късно през днешния ден бе регистриран втори смъртен случай отвън Хубей - в североизточната провинция Хейлунцзян, която граничи с Русия, заяви ТАСС. Пациент е умрял в болница в град Суйхуа - на 2500 километра от Ухан.

Към през днешния ден китайските управляващи сложиха под карантина минимум осем града с общо население от към 25 милиона поданици в невиждан опит да спрат разпространяването на смъртоносния нов вирус в интервала към Лунната нова година, когато пътуват милиони хора. Всички те се намират в централната провинция Хубей.

Сред тях е и 11-милионният Ухан. Обикновено оживените улици и търговски центрове в града през вчерашния ден бяха злокобно спокойни, отбелязва АП.

Китайският ковид към този момент е в Европа

В Ухан бързо строят нова болница с потенциал за 1000 кревати за настаняване на пациенти, инфектирани с новия вирус, заяви Ройтерс, като се базира на китайски държавни медии.

Голямо количество строителна техника бе докарано на мястото нощес. Планирано е болничното заведение да бъде подготвена до началото на идната седмица.

Главната администраторка на Хонконг Кари Лам сподели на Световния стопански конгрес в Давос, че е "предпазливо уверена ", че градът, към този момент обиден от антиправителствени митинги, ще се оправи с рецесията с новия вирус, съобщи Ройтерс.

Япония в това време удостовери втори случай на болестта. Става въпрос за мъж на 40 и няколко години от Ухан. Той е дошъл в Япония в неделя и е настанен в болница.

Съединените щати оповестиха за втори вероятен случай. Мъж в Тексас, който пристигнал от Ухан, има признаци на болестта, съобщи Франс прес. Редица страни стегнаха контролните ограничения.

Кувейт ще подлага на инспекция с термален скенер всички пасажери, идващи от страни, наранени от новия вирус, заяви Ройтерс.

Руските управляващи приканиха жителите на страната да не пътуват до Китай "до стабилизиране на епидемиологичната обстановка ", съобщи ТАСС.

Прочутият канадски цирк "Сирк дю Солей " разгласи, че анулира "до ново разпореждане " всички свои представления в източния китайски град Ханчжоу поради вируса, заяви Агенция Франс Прес.

Квебекската компания изясни в изказване, че управляващите в Китай са поискали краткотрайното прекратяване на всички действия на закрито, събиращи 100 или повече индивида, за преодоляване на епидемията. Новият вирус се появи в Ухан в края на предходната година и се популяризира в други китайски градове, измежду които столицата Пекин и мегаполисът Шанхай, специфичните административни региони Хонконг и Макао, както и в Съединените щати, Тайван, Тайланд, Южна Корея, Япония, Филипините, Сингапур и Виетнам.

Китайският президент Си Цзинпин е изправен пред голямо тестване поради новия ковид

Сингапурският министър председател Ли Сян Лун увери, че градът страна е добре квалифициран, с цел да противодейства на разпространяването на ковид, съобщи Ройтерс.
Новото грипно заболяване наподобява не е толкоз смъртоносно колкото Тежкия изострен респираторен синдром (ТОРС), допусна Ли в посланието си по случай Лунната нова година.

До момента в Сингапур е доказан един случай на новия вирус, а предварителната проба на различен човек е позитивна.

Епидемията от ТОРС (SARS на латиница) през 2003 година, която също потегли от Китай, се популяризира в близо 30 страни, причинявайки гибелта на до 774 души. С 33 смъртни случая Сингапур бе една от най-тежко засегнатите от ТОРС страни, напомня Ройтерс.

Виетнам удостовери първите два случая на новия вирус на своя територия, съобщи ДПА. Става дума за двама китайци. Баща пътувал от Ухан до Централен Виетнам, с цел да види сина си.

Саудитските управляващи в това време отхвърлиха изказванията за случай на инфектиран човек в страната. По-рано индийският държавен министър на външните работи сподели, че здравна сестра от Индия, работеща в болница в югозападната част на Саудитска Арабия се е заразила с новия вирус и е лекувана, отбелязва Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР