Двайсет и пет станаха жертвите на грипа през този сезон

...
Двайсет и пет станаха жертвите на грипа през този сезон
Коментари Харесай

Броят на жертвите на грипа в Румъния продължава да расте

Двайсет и пет станаха жертвите на грипа през този сезон в Румъния, заяви Националният институт по опазване на здравето на страната, представен от локални медии.
В изказване на института се показва, че умрелите не са имали противогрипна имунизация и са били инфектирани с вирусен вариант A (H1).
Над 90 хиляди души в Румъния са потърсили лекарска помощ поради остри инфекции на дихателните пътища. Това равнище е с 21 % по-високо в съпоставяне със същата седмица на предходния сезон. Регистрираните случаи на вируса A (H1) са 268.
"Намираме се на прага на грипна зараза ", съобщи румънският министър на опазването на здравето Сорина Пинтя, като призна, че броят на заболелите от грип, които са потърсили помощ в лечебните заведения, е по-висок от упования. Тя предложи на жителите да заобикалят места, където се събират доста хора.
Говорителят на столичния инспекторат по образованието Мариана Маня в изказване пред медиите заяви, че заради повишаване на заболеваемостта от рисковия грипен вирус A (H1) учебните шефове при нужда могат да афишират спиране на образователните занятия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР