Двайсет и осем заподозрени, включително живеещият в САЩ проповедник Фетхуллах

...
Двайсет и осем заподозрени, включително живеещият в САЩ проповедник Фетхуллах
Коментари Харесай

Започна процесът заубийството на посланик руският Карлов в Анкара, 28 са обвиняеми

Двайсет и осем обвинени, в това число живеещият в Съединени американски щати просветител Фетхуллах Гюлен, са обвинени в правосъден развой в Анкара за убийството през 2016 година на съветския дипломат в Турция, съобщи Анадолската организация.

Четиринайсет от обвинените, деветима от които са сложени под арест, участваха в правосъдната зала през днешния ден на откриването на процеса. Други четирима, които също са под стража, са свързани със залата посредством телеконферентна връзка.

Останалите обвинени, в това число Гюлен, са съдени задочно.

През ноември анкарската прокуратура повдигна обвинявания по случая за убийството на съветския дипломат Андрей Карлов. В обвинителния акт от 609 страници, обвинените са упрекнати в участие в терористична организация, преднамерено ликвидиране и други обвинявания.

Прокуратурата твърди, че Гюлен и неговата мрежа, които са упреквани от Анкара за опита за прелом през 2016 година, са се пробвали да навредят посредством убийството на посланика на връзките сред Анкара и Москва.

Посланик Карлов бе убит на 19 декември 2016 година по време на откриването на фотоизложба в Анкара. Нападателят Мевлют Мерт Алтънташ, 22-годишен полицейски чиновник, бе погубен от турските сили за сигурност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР