Двата язовира на територията на община Царево преливат. Това заяви

...
Двата язовира на територията на община Царево преливат. Това заяви
Коментари Харесай

Язовирите край Царево преливат, трима души са в неизвестност

Двата язовира на територията на община Царево преливат. Това съобщи за БНР кметът на Царево Георги Лапчев.

Той уточни, че хората от Лозенец би трябвало да бъдат излючително бдителни и да се изтеглят към по-високите елементи.

" Количеството на падналите превалявания е такова, каквото никой не е виждал. Имаме скъсани мостове и едно цяло село - Кости, което сега е под вода. Започнали сме евакуация на хората ", изясни обстановката кметът.

Той добави, че има и коли, ударени от приливната вълна, която е пристигнала доста бързо. Водата продължава да приижда.

Вече е оповестено бедствено състояние в общината. Ще бъде пусната системата за обявяване, с цел да спре придвижването на хората и да бъдат призовани да отидат към по-високите част на градовете и селата.

" Дъждът не стопира. Свидетели сме на картини, които никой в никакъв случай не си е представял, че може да види ", заяви Лапчев.

По негови думи се търси водач на автомобил, за който се допуска, че е паднал в едно от деретата. Малко по-късно кметът съобщи, че има информация за общо трима изчезнали, само че тя не е доказана.

Провежда се евакуация на къмпингите " Арапя ", " Нестинарка " и село Лозенец. Това оповестяват от община Царево във връзка решенията на спешния щаб.
 Дъждът отнесе каравани и коли в морето край Царево Обновена
Дъждът отнесе каравани и коли в морето край Царево

Разпоредена е евакуация на част от хората

В него вземат участие кмета на общината и неговия екип с шефа на ОДМВР Бургас, шефа на РДПБЗН-Бургас и представители на РСПБЗН гр. Царево, Гранична полиция, районно управление (на МВР) Полиция, Жандармерия.

Щабът реши да бъде прекратено придвижването на коли от полицейски пункт Караагач в посока община Царево; по пътя с. Синеморец - гр. Ахтопол; както и в самия град Царево и в обитаемоте места. Изключенията важат единствено за профилирани коли.

Щабът приканва жителите и гостите на града да не напущат домовете си, а при нужда да заемат места по високите етажи на постройките.

Ще се заседава непрекъснато.

Екипи на Електроразпределение Юг работят по премахване на зародилите повреди по електроразпределителната мрежа в региона, породени от мощния дъжд.

Към 14.00 часа отчасти без зареждане са централната част на Царево, както и региона на къмпинг " Нестинарка ".

Поради разкъсан от бурята въздушен електропровод без зареждане към 14.00 часа остават селата Кости, Бродилово, както и Ахтопол, Варвара и Резово.

Работата на екипите е възпрепятствана от невъзможния достъп тук-там и затворени пътища.

Електроразпределение Юг е в контакт с институциите за съгласуваност на възстановителните дейности.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР