Двата танкера с втечнен газ от САЩ ще дойдат на

...
Двата танкера с втечнен газ от САЩ ще дойдат на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Танкерите от САЩ са продадени директно на "Булгаргаз" без никакви посредници

" Двата танкера с полутечен газ от Съединени американски щати ще дойдат на 8 и 23 юни. Цената ще бъде под тази на " Газпром ". Танкерите са продадени непосредствено на " Булгаргаз " без никакви медиатори и са непосредствено от американска компания, която създава и търгува с газ. Единствената причина заради която не разгласяваме коя е компанията е, че цената, която ни беше дадена, е доста под пазарната за Европейския съюз и не желаеме да ги вкарваме в пояснителен режим, в случай че те продават на по-високи цени на други сътрудници в Европа ", съобщи министър председателят Кирил Петков, който разяснява настоящи тематики.

По думите му българското държавно управление е посочило, че се оправя с рецесиите.

" Справихме се с рецесията с Украйна, с газовата рецесия, влизаме в разговор с всички - с работодателите, с транспортните и строителните компании ", добави Кирил Петков.

Той означи, че чака от 6 до 8 месеца някои от делата на Европейската прокуратура да влязат в действие.

" Много от тях са свързани с предходните ръководещи. Те имат 6 до 8 месеца да се опитат да смъкват държавното управление, другояче имат извънредно огромен персонален проблем. Ще употребяват всевъзможни способи ", съобщи Кирил Петков.

Според него международната рецесия подвига доста цените на храните и на горивата.

" Мислим невиждано нарастване на пенсиите. Хората с ниски приходи би трябвало да имат облекчение, хората с деца да имат детски добавки. Още в утрешния ден ще се срещна с всички работодатели, имаме за тях дълготрайно решение по отношение на цените на тока, ще забележим дали ще го одобряват. Ако цената на тока е до 225 лв. - няма помощи, само че за всеки лев над 225 лв. 85 % от това покачване се покрива от страната ", добави министър председателят.

По думите му българската позиция по отношение на РСМ е ясна.

" С Република Северна Македония диалозите не престават, до момента в който не се свърши работа по взаимните сделки, които засягат правата на българите в Македония. Очаквам в идващите дни РСМ да направи няколко стъпки - да се сътвори институция, която да дава отговор за езика на омразата ", сподели още Кирил Петков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР