Двата стачни комитета днес се обединиха в един. Структурите на

...
Двата стачни комитета днес се обединиха в един. Структурите на
Коментари Харесай

Синдикатите излизат на национален протест


Двата протестни комитета през днешния ден се сплотиха в един. Структурите на КНСБ и на КТ "Подкрепа " са в безспорна подготвеност в края на месеца да бъдат извършени протестни дейности. Това оповестиха на брифинг от синдикатите, съобщи Novini.bg.
На срещата с премиера ще чакаме гаранции, че предлагането за първия ден от болничните ще бъде анулирано. Все още няма информация от нито един формален орган. Подготовката за народен митинг във връзка това предложение продължава, сподели съпредседателят на протестния комитет Тодор Капитанов (представител на КНСБ).
Националният митинг ще се състои, даже в случай че публично тръгнат да анулират това предложение вносителите му, тъй като не бихме могли с лека ръка да подминем обстоятелството, че към този момент втора седмица нервите на българските жители са опънати от някакво недомислие, някой си разрешава да се подиграва с тези хора и да си прави опит и да види до каква степен той е известен или неизвестен. Именно поради това няма да отменим провеждането на този народен митинг, с цел да им кажем, че повече не трябва да си вършат опити с хората на България, не трябва да назовават мошеници и измамници хората, които най-вече способстват за повишение на така наречен БВП, съобщи съпредседателят на протестния комитет Любка Георгиева (представител на КТ "Подкрепа ").
В отговор на въпрос за думите на премиера Бойко Борисов, че синдикатите са във екстаз от това, че минималната пенсия ще стане 250 лв. от следващата година, Георгиева сподели: "Да виждате подобен екстаз да е изписан по лицата ни? Аз бих желала да го попитам и той да ни даде една план-сметка по какъв начин да си изхарчи един български пенсионер тези 250 лв., тъй че да оцелее и да доживее и другите 250 лв.. Няма подобен екстаз. Ние, естествено, приветстваме, когато вършат някакви стъпки към повишение, приветстваме желанието им да покачват учителските заплати и пенсиите, само че е незадоволително. Така че ние не бихме могли да изпаднем в сходен екстаз "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР