Двата служебни кабинета на Радев свършиха работата, за която бяха

...
Двата служебни кабинета на Радев свършиха работата, за която бяха
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Радев, Петков и Василев осветлиха, че организираната престъпност действа на държавно ниво

" Двата служебни кабинета на Радев свършиха работата, за която бяха образувани:

- да разкрият модела ГЕРБ, тъй че да го пратят в историята

- да покажат на жителите отклоненията от естественото демократично ръководство, които бяха почнали да бъдат считани за нормалност

- да обезпечат преизбирането на Радев.

Основна фигура в тях беше вътрешният министър Рашков - който макар децибелите на герберисти и остарели седесари - подгони протагонистите на модела ББ и самия ББ с неговия аватар ИГ. Чрез Министерство на вътрешните работи започнаха най-сетне следствия против някои от най-фрапантните закононарушения на режима. И потвърдиха, че постоянно се намират хора в една страна, които да покажат, че тя е по-силна от всяка мафия. Лошата вест за последната е, че той остана вътрешен министър и това е основен миг. Защото мафията - наподобява - не може да се контракти с него. А тъй като тя се сля с страната през последните години, загубата на властта може да е равна на гибелта й. И краят на Прехода - както пожела Радев ", съобщи икономистът Евгений Кънев с обява в обществените мрежи. 

" Другите двама основни министри бяха Кирил и Асен, които единствено обрисуваха мащаба на проведената престъпност на държавно равнище. И по този начин направиха крещяща тишината на прокуратурата към тези закононарушения и с това демонстрираха още един път категоричнo нейния плен от съответни ползи. И промяната на прокуратурата стана неотложна. С рисковете, които поеха за милиарди - считам за обикновено, че са си създали единствено ПР. Защото за какъв брой други такива министри поели подобен персонален риск се сещате през целия преход?

Към тях двамата може да прибавим и районния министър Комитова, чиито разкрития към Хемус може да бележат началото на края на ГЕРБ - за пръв път има очевидец, който може директно да уличи топ политик за уредник на незаконна мрежа. Ако остане жив.

Повечето от останалите министри направиха по някой и различен фойерверк, крепяха ситуацията, тупаха топката или просто демонстрираха своята неплатежоспособност.

Но в този състав на служебните кабинети Радев съумея безапелационно да завоюва втория мандат. Най-ценното е, че сподели воля да не се договаря с мафията. Или най-малко с тази част от нея, която не е на непосредствено ръководство от Москва. Защото ползите на Русия и Движение за права и свободи в енергетиката, а и в други браншове -земеделието, превоза, акцизните бизнеси - останаха наподобява непокътнати.

Предстои да забележим същинското му лице - дали в действителност е българофил - през идната година.

От същинските планове на Радев ще зависи и по какъв начин ще се развият връзките му с новия кабинет. Мисля, че във връзка с корупцията ще работят дружно - въпреки следва да забележим кой ще лидира битката. Ако останат същите шефове на служби значи Радев командва парада. И ще потвърди тезата, че кабинетът е най-вече негов.

Другата значима линия е геополитическа и минава през Министерство на външните работи и защитата. Там още веднъж министри са хора на Радев. От тяхната интензивност по интеграцията в НАТО и връзките с Русия - енергийни планове, Черно море и Украйна - ще разберем кой кара влака. И същинското лице на Радев.

Третата линия е стопанската система - там са мините на ГЕРБ и оцеляването на кабинета ще зависи от сапьорските му умения. Ако оцелее до локалните избори следващата година - има късмет за 4 годишен мандат, изключително към този момент с измършавял ГЕРБ в локалната власт.

Или в противен случай - в случай че партия вземе основни кметски места в огромните градове, може да провокира нови избори? ", добави той.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР