Двата синдиката искат спешна среща с премиера Бойко Борисов по

...
Двата синдиката искат спешна среща с премиера Бойко Борисов по
Коментари Харесай

Синдикатите скочиха за неплатения болничен

Двата синдиката желаят незабавна среща с премиера Бойко Борисов във връзка решението на съдружния съвет на ръководещите по отношение на болничните и концепцията първият ден да се заплаща от служащия, стана ясно по време на брифинг президентите на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ – Пламен Димитров, Димитър Манолов.

Пламен Димитров съобщи, че това е недопустимо и несъгласувано със синдикатите решение, което няма да одобряват. Тепърва синдикатите ще обмислят по какъв начин да се опълчват, в случай че се резервира този вид за погашение на болничните, оповестява "Трафик ".

Димитров напомни, че последното обсъждано с работодателите предложение трите дни болнични още веднъж да се изплащат от Национален осигурителен институт. „ Това решение не ощетява никой “, безапелационен е водачът на КНСБ.

„ Това е съглашение, по което сме работили водачите на КНСБ, КТ „ Подкрепа “, КРИБ, АИКБ, БТПП. Това, което ни се предлага, е изцяло недопустимо и го няма на никое място по света “, добави водачът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов, предава Дарик.

„ Реакцията ни значи, че на процедура към този момент протестираме. Тая работа няма да стане. Започваме диалози със структурите. На тоя стадий не сме обмисляли ефикасни митинги по улиците “, добави Манолов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР