Двата синдиката искат спешна среща с премиера Бойко Борисов по

...
Двата синдиката искат спешна среща с премиера Бойко Борисов по
Коментари Харесай

Синдикатите скочиха за болничния, искат среща с Борисов

Двата синдиката желаят незабавна среща с премиера Бойко Борисов във връзка решението на съдружния съвет на ръководещите по отношение на болничните и концепцията първият ден да се заплаща от служащия, стана ясно по време на брифинг президентите на КНСБ и КТ „ Подкрепа “ – Пламен Димитров, Димитър Манолов.

Пламен Димитров съобщи, че това е недопустимо и несъгласувано със синдикатите решение, което няма да одобряват. Тепърва синдикатите ще обмислят по какъв начин да се опълчват, в случай че се резервира този вид за погашение на болничните.

Димитров напомни, че последното обсъждано с работодателите предложение трите дни болнични още веднъж да се изплащат от Национален осигурителен институт . „ Това решение не ощетява никой “, безапелационен е водачът на КНСБ.

„ Това е съглашение, по което сме работили водачите на КНСБ, КТ „ Подкрепа “, КРИБ, АИКБ, БТПП. Това, което ни се предлага, е изцяло недопустимо и го няма на никое място по света “, добави водачът на КТ „ Подкрепа “ Димитър Манолов.



„ Р еакцията ни значи, че на процедура към този момент протестираме. Тая работа няма да стане . Започваме диалози със структурите. На тоя стадий не сме обмисляли ефикасни митинги по улиците “, добави Манолов.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР