Двата най-големи корабостроителни гиганта в Китай ще се обединят, образувайки

...
Двата най-големи корабостроителни гиганта в Китай ще се обединят, образувайки
Коментари Харесай

Двата най-големи корабостроителни гиганта на Китай планират сливане

Двата най-големи корабостроителни колоса в Китай ще се обединят, образувайки една от най-големите корабни компании в света, оповестява CGTN News. Осем компании в Китайската корабостроителна промишленост (CSIC) и Китайската държавна корабостроителна корпорация (CSSC) оповестиха в понеделник, че се възнамерява стратегическа метаморфоза.

Според централната телевизия на Китай окончателните детайлности към сливането към момента не са доказани, като проектът чака дефинитивно утвърждение от съответните органи.

Осемте дъщерни компании имат обща обща пазарна стойност от над 250 милиарда юана (36,4 милиарда щатски долара). След сливането сред CSIC и CSSC общата им стойност ще надвиши 500 милиарда юана, образувайки най-голямата корабостроителна компания в света

Двете държавни групи в началото бяха едно сдружение до 1999 година, когато бяха разграничени.

Според Китайската асоциация на националната корабостроителна промишленост през 2018 година Китай е построил 43,2% от новите кораби в света, което е нарастване от 41,9% през миналата година. Въпреки това, съгласно Синхуа, забавянето на световното търсене води до забележителен спад на бизнес поръчките тази година.

През първото тримесечие на 2019 година се следи спад от 5,8% на CCI, показател за наблюдаване, който демонстрира успеваемостта на потребление на потенциала на корабостроенето на Китай.

Очаква се лек растеж в новите поръчки, само че намаляването на търсенето и покачващите се разноски ще продължат да слагат китайския корабостроителен бранш под напън и през тази година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР