Двата моста над река Искър в община Червен бряг, които

...
Двата моста над река Искър в община Червен бряг, които
Коментари Харесай

Проблемните мостове над Искър в община Червен бряг вече са пуснати за движение

Двата моста над река Искър в община Червен бряг, които създаваха проблеми, към този момент са пуснати в употреба. Това инж. Данаил Вълов - кмет на община Червен бряг.
Той посочи, че мостът при Горник следва да бъде признат от държавна комисия, само че е с подписани документи от изпълнителите и техническия контрол и пропуща трафика еднопосочно, със светофар. Товароносимостта му е до 5 тона.
Тирове разрушават краткотрайния мост при село Чомаковци Временното оборудване е главната връзка сред шест обитаеми места в община Червен бряг
Изграденият краткотраен мост при Чомаковци има товароносимост до 20 тона и също е отворен за транспортните средства, като община Червен бряг е поела ангажимент да го поддържа при зимни условия, добави инж. Вълов.

Снимка: btvnovinite.bg

Предстои до дни Общината да докара от Панагюрище профилиран кран за този мост, тъй като, в случай че реката има високи води, той би трябвало да бъде отворен благодарение на крана, разясни той, представен от Българска телеграфна агенция.
Временен мост поставя завършек на обикалянето по пътищата на Червен бряг За да няма произшествия са въведени строги ограничавания
За да не се позволяват нарушавания, на двата моста е въведено непрекъснато видеонаблюдение, което се следи в постройката на Общината и в Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи. Вече са засечени извършители.

Три ТИР-а са нарушили разпоредбите на моста при Чомаковци, а при Горник има няколко случая, когато видеокамерите са записали прекосяване на коли на червен светофар.
90 км вместо 6: Жители на с. Чомаковци заобикалят с километри, с цел да стигнат до Червен бряг Причината – построяването на нов мост, което се бави с месеци
Снимка: bTV

Кметът на Червен бряг изрази терзание за хода на строително-монтажните работи за създаване на непрекъснатия мост при Чомаковци, за което са виновни от АПИ. Срокът за осъществяване е бил удължаван един път, само че съгласно инж. Вълов и новият период няма да бъде спазен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР