Двата големи синдиката КНСБ и КТ Подкрепа подготвят обща национална

...
Двата големи синдиката КНСБ и КТ Подкрепа подготвят обща национална
Коментари Харесай

Синдикатите заплашват с национален протест и учителска стачка заради болничните

Двата огромни синдиката КНСБ и КТ " Подкрепа " приготвят обща национална протестна проява в края на ноември, в случай че в околните дни ръководещите не отдръпват предлагането си първият ден от болничните да не се заплаща.

Това разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров в понеделник след незабавна среща с водачите на федерациите членки на конфедерацията. Преди ден и " Подкрепа " заплаши с народен митинг и овакантяване на Националния съвет за тристранно съдействие, в случай че лансирането от съвета на ръководещата коалиция предложение, не бъде оттеглено.

В момента първите три дни от болничния покриват 70% от осигурителния приход и се заплащат от работодателя, а по-късно Национален осигурителен институт стартира да заплаща 80% от прихода. Предложението на ръководещите е първият ден въобще да не се заплаща, само че от ГЕРБ дадоха сигнали, че още обмислят концепцията, както и дадоха поръчка това да не важи за отпуска за гледане на болно дете.

От синдикатите обаче са безапелационни, че няма да позволен предлагането да мине и оповестиха, че са подготвени на радикални дейности.

" Отправяме зов към всички български служащи и чиновници да се активизират и да бъдат подготвени за присъединяване в това национално деяние. Казахме ясно, че това няма да стане. С договаряния, с причини, на масата на разсъдъка или от улицата, няма да го допуснем да се случи ", разяснява Димитров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР