Двата големи фаворита за световната титла Германия и Бразилия стартират

...
Двата големи фаворита за световната титла Германия и Бразилия стартират
Коментари Харесай

Днес на световното: Германия започва защитата на титлата, Бразилия среща Швейцария

Двата огромни любимеца за международната купа Германия и Бразилия започват присъединяване си на шампионата в четвъртия ден от конкуренцията. Световните първенци от преди четири години стартират отбраната на купата с мач против Мексико в 18 часа., до момента в който петкратните първенци срещат Швейцария в 21 ч.

Програмата за деня включва и дуел сред между Коста Рика и Сърбия от 15 часа, които са в групата на Бразилия – Е.

Четири години след триумфа в Бразилия немският тим мечтае да стане едвам третият в историята, който пази международната си купа. Пред състава на Йоахим Льов обаче стоят няколко значими въпроса, които би трябвало да получат отговор още в мача с Мексико.

Германците гладко смениха поколенията, само че главните фигури от преди четири години остават в отбора и в този момент – Мануел Нойер, Жером Боатенг, Матс Хумелс, Тони Кроос, Сами Кедира и Томас Мюлер. Именно с вратаря Нойер обаче е обвързвана и огромната въпросителна, откакто той пропусна сезона поради травма. Капитанът на Бундестима се върна едвам за подготвителния лагер в края на май и изигра две срещи, които убедиха Льов, че той заслужава да бъде №1.

" Всички тима са в положително въодушевление и нямат самообладание мачовете да стартират. Мисля, че сме готови, формата ни е приемлива ", сподели Льов.

 Формата на Мануел Нойер е въпросителната в немския тим.
© Reuters

Формата на Мануел Нойер е въпросителната в немския тим.

Тимът обаче беше неуверен в мачовете си от началото на годината, губейки от Бразилия (0:1) и Австрия (1:2), както и приключи наедно с Испания (1:1). Бундестима реализира триумф единствено против Саудитска Арабия, само че неубеди. Под въпрос остава и Месут Йозил, който лекуваше лека травма.

" Месут участваше в две тренировки през седмицата, само че не мога да кажа дали ще играе. Ако се наложи той е подготвен, само че имам две-три разнообразни хрумвания за състав ", сподели още Льов.

Добрата вест за Германия е, че в исторически проект има добър баланс против Мексико – шест победи и единствено едно проваляне в 11 дуела. При това единствената загуба от " ацтеките " е от 1985 година

Въпросителни има и към състава на Бразилия, който потегля с вяра за шеста международна купа и нищо друго. Талантливото потомство на " селесао " наподобява доста по-впечатляващо от показаното преди четири години, като сега и резултатите са в поддръжка на бразилците.

 Марсело се крие от обективите.
© Reuters

Марсело се крие от обективите.

От началото на годината Бразилия записа четири победи, в които не позволи нито един гол, а вкара девет освен това на отбори като Русия, Германия, Хърватия и Австрия.

Въпреки това участиетона звездата Неймар в първия мач е под въпрос. Селекционерът Тите разгласи, че звездата на тима към момента не е на 100% подготвен, с цел да играе. В края на февруари Неймар счупи костица и изкълчи глезена си, само че макар че участваше в някои от контролите, към момента от отбора остават внимателни.

" Ние би трябвало да сме деликатни с него и да не рискуваме. Мисля, че положението му не е 100% идеално, с цел да играе, само че ще преценим тъкмо преди мача. В спринтовете е на положително равнище, само че има какво да се желае от издръжливостта му ", сподели Тите.

 Бразилците не желаят да рискуват със звездата си Неймар, който неотдавна се върна от травма.
© Reuters

Бразилците не желаят да рискуват със звездата си Неймар, който неотдавна се върна от травма.

Бразилия ще бъде и без халфа Фред, което понижава вариантите на селекционера. Очаква се при неявяване на Неймар на терена да излезе Роберто Фирмино, а в средата на терена да бъде опитният Фернандиньо.

Срещу себе си бразилците ще имат доста проведения тим на Швейцария. Европейците не пропущат да завоюват най-малко по един мач в последните си четири участия на международните. Освен това Швейцария има единствено една загуба в последните си 13 мача и играе доста устойчиво под управлението на Владимир Петкович.

Последният път, в който Германия не стартира присъединяване си на международно с победа е от 1986 година (1:1 с Уругвай). В последните три шампионати обаче Бундестима непроменяемо вкарва по три гола, а през 2002 година даже потегли с 8:0 над Саудитска Арабия.

При бразилците последният случай, в който отборът не печели първия си мач е още по-отдавна – 1978 година, когато приключва 1:1 с Швеция.

Всички срещи от международното можете да гледате във почитател зоната на мястото на някогашния стадион " Юнак ".

Какво би трябвало да знаете за международното
Пълна стратегия на международното и къде ще се излъчват мачовете: вижте тук
Кои са любимците: Бразилия против европейските тимове
Кои са стадионите: четете тук
Кои са футболистите, които могат да впечатлят: четете тук
Гласът на бизнеса и спонсорите: четете тук
Какво чака българският бизнес около международното: четете тук
Кои са топките от международните шампионати: разгледайте галерията
Кой е по-по-най измежду състезателите и тимовете: разгледайте графиките

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (211)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР