Двата финала от турнира в Индиън Уелс са във фокуса

...
Двата финала от турнира в Индиън Уелс са във фокуса
Коментари Харесай

Ден за финали в Индиън Уелс: Коментирайте днешните мачове


Двата финала от шампионата в Индиън Уелс са във фокуса на вниманието ни в неделния ден.

Ига Швьонтек, Мария Сакари, Рафаел Надал и Тейлър Фриц ще са основните настоящи лица в пустинята, откакто се оказаха най-достойни да доближат до дуелите за трофея.

Началото ще дадат полякинята и гъркинята в 22 часа с мач №5 посред им. До момента Сакари води с 3-1 победи, само че единственият триумф на Швьонтек бе през предишния месец – 6-4, 6-3 в Доха. Битката посред им е и за второто място в международната класация.

Швьонтек се намира в серия от 10 следващи победи, като при започване на седмицата съумя на три пъти да реализира поврат след изгубен сет, а на полуфиналите се оправи в два сета със Симона Халеп.

Полякинята е доста безапелационна във финалите си досега – спечелила е четири следващи, като в последните три е изгубила общо едвам 6 гейма.

В същото време Сакари несъмнено има проблеми в мачове за трофей. Единственият ѝ трофей бе в Рабат през 2019-а, като има три изгубени финала, последният от които в Санкт Петербург преди няколко седмици.

На полуфинал международната №6 в профил актуалната шампионка Паула Бадоса след 6-2, 4-6, 6-1, а преди този момент не загуби нито един сет.

Не преди среднощ българско време на корта ще излязат Рафаел Надал и Тейлър Фриц за финала при мъжете.

Надал ще опита да продължи невероятната си победна серия от началото на сезона, коятo след триумфа над Карлос Алкарас доближи до 20 триумфа. Залогът е огромен, тъй като купа в неделя вечер ще бъде негова 37-а от това равнище, с което ще изравни и достижението на Новак Джокович.

Мачът с Алкарас несъмнено бе най-сложният от началото на шампионата, само че като цяло Надал трябваше да се оправи с доста сложни противници – Себастиан Корда бе надвит след тайбрек във финалния сет, а по-късно бяха преодолени Райли Опелка и пределно стимулирания Ник Кирьос.

Надал и Фриц ще играят за повторно между тях, като първият бе на финала на шампионата в Акапулко през 2020-а и бе извоюван от испанеца в два сета.

За американеца това е най-големият мач в кариерата му, защото за първи път ще играе край на равнище Мастърс 1000. Роденият в Калифорния тенисист е първият американец във финала от Джон Иснър през 2012-а, а това достижение идва, откакто съумя да спре серията от 13 следващи победи на Андрей Рубльов.

Коментирайте с нас всичко най-интересно. Не се толерира писането на политически мнения.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР