Двата български участника в груповата фаза на Лига Европа -

...
Двата български участника в груповата фаза на Лига Европа -
Коментари Харесай

Лига Европа ще е по-скъпа в Разград, отколкото в София

Двата български участника в груповата фаза на Лига Европа - " Лудогорец " и " ЦСКА-София ", оповестиха цените на билетите, с които почитателите ще могат да гледат онлайн любимците си във втория по значителност европейски клубен шампионат по футбол. И стана ясно, че ентусиастите в Разград ще би трябвало да заплащат по-скъпо от тези в столицата.

Шампионът " Лудогорец " е в група J дружно с отборите на " Антверпен " (Бел), " Тотнъм " (Анг) и ЛАСК (Ав) , като домакинските мачове са надлежно на 22 октомври, 5 ноември и 10 декември. На срещите с белгийците и австрийците почитателите ще влизат на ст. " Хювефарма Арена " с пропуски от 20 до 35 лева , само че за тази против англичаните билетите ще костват от 50 до 90 лева

Вицешампионът " ЦСКА-София " пък е в група А дружно с " Клуж " (Рум), " Йънг Бойс " (Швейц) и " Рома " (Ит) . Домакинствата на отбора са планувани надлежно за 22 октомври, 26 ноември и 10 декември, като на всяко от тях " алените " последователи ще влизат на ст. " Васил Левски " против 18 лева в секторите Б, В и Г и против 36 лева в бранш А .

И двата клуба обаче към момента са в незнание какъв брой аудитория ще може да посещава мачовете им в Лига Европа. Според наредбите на УЕФА в евротурнирите през този сезон е възможно запълване на не повече от 30% от потенциала на стадионите, само че при вземане предвид с локалните наредби и ограничения против разпространяването на ковид.

До през вчерашния ден в България важеше ограничаване от най-много 1000 души в бранш, само че общо не повече от 10% от потенциала на стадиона. Часове преди мача на националния тим против Унгария обаче основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев разгласи, че за европейските дуели лимитът ще бъде повишен до 20%.

При това състояние " ЦСКА-София " ще може да продава най-много по 8500 билета за Националния стадион (чийто потенциал е 42 500 седящи места), а " Лудогорец " - не повече от 2050 билета за своето оборудване с потенциал за 10 250 души. И двата клуба обаче към този момент са заели изчакваща позиция.

" За всеки от трите мача в евротурнира този сезон ще се употребява 30 % от потенциала на стадиона съгласно условията на УЕФА и здравните управляващи ", написа формалният уебсайт на разградчани Ludogorets.com.

" Към момента клубът ни няма документално удостоверение за това какъв брой фенове ще ни бъдат позволени. Окончателна изясненост се надяваме да имаме след срещата на съответните министерства и държавни институции идния вторник. На идващия ден, според от  позволения потенциал, ще обявим и броя билети за продажба ", написа пък CSKA.bg.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР