Дванайсетгодишният Феликс живее безметежно с майка си - прекрасната Фату,

...
Дванайсетгодишният Феликс живее безметежно с майка си - прекрасната Фату,
Коментари Харесай

Феликс и невидимият извор

Дванайсетгодишният Феликс живее безметежно с майка си - прелестната Фату, която държи дребното уютно бистро " На бачкане ". Забавните и колоритни непрекъснати гости са неговото семейство - всезнаещият господин Софронидес, мъжкараните Белот и Ребелот, дребната азиатка Тран с кучето си Господин, човекът-речник Робер Ларус...
Но попаднала в бюрократичен капан, Фату затъва в меланхолия, за която няма лек. Тя, която е била олицетворение на щастието, към този момент е единствено безжизнена сянка.
За да я избави, Феликс я повежда благодарение на красивия си татко - морския капитан Сент Еспри, на пътешестване, което ще ги води до невидимите извори на духовни сили. Къде се крият те и ще върнат ли силите за живот на майка му?
Ерик-Еманюел Шмит още веднъж предлага шедьовър на надълбоко поетичния нравствен размисъл и завладяващата любовна ария на един наследник за неговата майка.
" Феликс и невидимият извор " е част от цикъла " Кръговратът на незримото ".
Писател, сценарист, драматург и режисьор, Ерик-Еманюел Шмит е разгласен за един от петнадесетте най-четени създатели в международен мащаб. Произведенията му са преведени на повече от 40 езика, а книгите му са оповестени в над 50 страни. Носител е на редица награди, като една от най-престижните измежду тях е наградата " Гонкур " (2010).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР