Дванайсет души загинаха и 17 бяха ранени днес в катастрофа

...
Дванайсет души загинаха и 17 бяха ранени днес в катастрофа
Коментари Харесай

12 загинали и 17 ранени при катастрофа между камион и автобус с ученици в Словакия

Дванайсет души починаха и 17 бяха ранени през днешния ден в злополука сред пътнически рейс и камион в Западна Словакия, сочат нови данни на противопожарните и избавителните служби, представени от Ройтерс и ТАСС.

Сблъсъкът е станал при дъждовно време на двулентово шосе с доста завои край град Нитра, на към 55 км източно от Братислава. Засега няма данни за положението на потърпевшите и каква е повода за злополуката, предава Българска телеграфна агенция.

Телевизионният канал " Маркиза " заяви, че рейсът, в който са пътували най-вече гимназисти, е бил ударен странично от камиона и се е обърнал в канавката. Няколко индивида са останали блокирани навътре в рейса, споделиха от полицията, заяви Ройтерс.

ТАСС цитира новинарския портал topky.sk, съгласно който натовареният с камъни камион " Татра " е навлязъл в насрещното придвижване и е предизвикал конфликта. Словашкото национално радио също съобщи, че рейсът е превозвал възпитаници след занятия.

Това е най-тежкият пътен случай в Словакия от 10 години. Премиерът на Словакия Петер Пелегрини, който е на публично посещаване в Кипър, сподели, че ще се върне ден по-рано, с цел да посети мястото на злополуката. Президентът Зузана Чапутова окачестви случилото се като страшна покруса и прикани водачите да карат деликатно и да съблюдават разпоредбите за придвижване. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР