Дванайсет души остават в неизвестност ден след като експлозия в

...
Дванайсет души остават в неизвестност ден след като експлозия в
Коментари Харесай

12 души са в неизвестност след взрива на завода за оптика край Москва, отхвърлиха да е удар с дрон

Дванайсет души остават в неопределеност ден откакто детонация в цех за оптическа електроника в съветския град Сергиев Посад, на 50 километра североизточно от столицата Москва, лиши живота на минимум един човек и рани повече от 60, съобщи " Ройтерс ", съобщи Българска телеграфна агенция и Вести.

В болница са настанени минимум 30 души, в това число шестима в интензивно поделение.

Според версията на проверяващите в нает от частна компания склад на територията за Загорския оптико-механически цех, където е станал гърмежът, е било съхранявано пиротехническо съоръжение. Не е оповестено за какво и по какъв начин е било складирано там, както и за какъв тип пиротехника става въпрос.

Официално фабриката създава оптическо съоръжение за промишлеността и за здравна техника. Заводът обаче работи и за съветската войска и служби за сигурност.

Олга Вради от московския районен клон на Следствения комитет на Руската федерация сподели, че техническият шеф на " Пиро-Рос ", наелата склада частна компания, която е във банкрут, е арестуван по съмнение за нарушение на нормите за сигурност.

Близо 38 жилищни блока наоколо до завода, както и две учебни заведения, състезателен комплекс и магазин, са понесли щети  от голямата детонация, най-много изпочупени прозорци, разгласи губернаторът на Московска област.

Службите за незабавна помощ публично отхвърлиха появилите си по-рано версии, че гърмежът може да е резултат от офанзива на украински дрон, каквито зачестиха през последните седмици против Москва и Московска област.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР