Дванадесетте участници в четвъртите телевизионни дебати на претендентите за демократическата

...
Дванадесетте участници в четвъртите телевизионни дебати на претендентите за демократическата
Коментари Харесай

Кандидат-президентите демократи застанаха зад импийчмънта на Тръмп

Дванадесетте участници в четвъртите телевизионни диспути на кандидатите за демократическата номинацията за президентските избори в Съединени американски щати следващата година се сплотиха още в самото начало към едно обръщение: републиканецът Доналд Тръмп е подкупен президент и би трябвало да бъде подложен на импийчмънт, съобщи Ройтерс.

Демократите бяха изрично за импийчмънт на първия си дебат, откогато Конгресът стартира следствие за напъните на Тръмп да окаже напън върху Украйна да проверява водещия му противник Джо Байдън.

Байдън, който е любимец в конкуренцията за партийна номинация, се причисли към сенатор Бърни Сандърс, определяйки Тръмп като "най-корумпираният президент в актуалната история ". Бившият вицепрезидент отбрани ролята на сина си Хънтър в управителния съвет на украинска газова компания от рецензиите на Тръмп и поддръжниците му.

"Синът ми не е направил нищо неправилно. Аз не съм направи нищо неправилно ", сподели Байдън.

Сенатор Елизабет Уорън, която съгласно голям брой допитвания се изравнява по поддръжка с Байдън, сподели, че е призовала за импийчмънт на президента след огласените от специфичния прокурор Робърт Мълър изводи за съветска интервенция в изборите. "Конгресът не пристъпи към импийчмънт и ето какво стана: Доналд Тръмп още веднъж наруши закона ", сподели тя.

Милиардерът природозащитник Том Стайър, налял милиони долари във фонд за импийчмънт на Тръмп от 2017 година насам, изрази почитание към противниците си на своите първи диспути. "Всеки претендент тук е по-почтен, пореден и по-голям родолюбец от нарушителя в Белия дом ", съобщи Стайър - най-новият кандидат, присъединил се в конкуренцията.

Макар всички участници да поддържат следствието за импийчмът, част от тях предизвестиха, че това не може да е единството обръщение на демократите. "Докато приказваме за него, ние губим. Трябва да показа ново виждане ", сподели предприемачът Андрю Янг.

"Ако импийчмънтът се управлява само от хиперпристрастни ползи, това единствено ще всее още по-голямо разделяне в надълбоко разграничената към този момент страна ", сподели Тълси Габард, член на Камарата на представителите от Хавай.

Независимият 78-годишен сенатор Бърни Сандърс, който неотдавна претърпя сърдечна рецесия, прояви агресивност при започване на дебатите, най-много по въпроса за опазването на здравето, който го вълнува от години, отбелязва Франс прес.

Пощадена на първите три дебата, в този момент Елизабет Уорън беше подложена на пресечен огън от противниците си, изключително от претендентите центристи Пийт Бутиджидж (кмет на град Саут Бенд, в щата Индиана) и сенатор Ейми Клоубъшар, които я упрекнаха в липса на реалистични оферти за здравната промяна или в данъчната й стратегия.

В четвъртите диспути участваха също сенатор Кори Букър, някогашният конгресмен Бето О'Рорк, някогашният министър на жилищното строителство в държавното управление на президента Барак Обама - Джулиън Кастро - и сенаторката Камала Харис.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР