Дванадесетте тайландски момчета и техният футболен треньор, които бяха извадени

...
Дванадесетте тайландски момчета и техният футболен треньор, които бяха извадени
Коментари Харесай

Спасените момчета от пещерата в Тайланд са добре и ще бъдат изписани от болница в четвъртък

Дванадесетте тайландски момчета и техният футболен треньор, които бяха извадени от наводнена пещера със комплицирана и рискована избавителна интервенция, ще бъдат изписани от болничното заведение идната седмица, заяви през днешния ден здравният министър на Тайланд, представен от ДПА.

" Ще ни е належащо съдействието на медиите, до момента в който момчетата и техните фамилии се приспособяват към нормалното си ежедневие ", сподели министър Пиясакол Саколсатаядорн пред кореспонденти в столицата Банкок. " Ние им оказваме помощ да се приготвят за вниманието, което ще получат от медиите ", добави той.

Министерството разгласява видеорепортаж от болничното заведение в северната провинция Чианг Раи, покрай границата с Мианма, където избавените са настанени след 3-седмичната си подземна авантюра.

Вижда се, че всички те са в положително положение и благодарят на своите спасители и на всички в страната и по света, стискали палци за благополучния излаз от сагата. Всяко от момчетата на възраст сред 11 и 16 година показва желанията си какво му се яде. В момента те са на строго следена диета по медицински аргументи, откакто някои от тях са изгубили до 5 кг от тежестта си при насилствения под земята престой и зареждането им би трябвало да става деликатно и по тъкмо избран метод в сходство с хода на възобновяване и съответното им положение.

Малките футболисти към момента носят защитни маски против инфекции. Според министъра те ще бъдат изписани най-вероятно в четвъртък, съобщи Българска телеграфна агенция. Лекарите показват, че децата ще бъдат деликатно следени и по-късно за възможни физически и психически последствия вследствие на претърпяното.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР