Дванадесетокласници от Професионалната гимназия по селско стопанство в Долни Дъбник

...
Дванадесетокласници от Професионалната гимназия по селско стопанство в Долни Дъбник
Коментари Харесай

Инициативата Супер фермер помага за кариерното ориентиране на ученици

Дванадесетокласници от Професионалната гимназия по селско стопанство в Долни Дъбник посетиха животновъдно стопанство в плевенското село Петърница. Това стана в границите на самодейността " Супер фермер ", която оказва помощ на възпитаници да създадат своя избор за бъдеща специалност.


Галина Мирчева е майка на четири деца и притежател на овцевъдна плантация. Завършила е същото учебно заведение, на чиито възпитаници сподели стопанството си.
Галина Мирчева, фермер: Тук са 330 животни, това е хранителна лента. Тази хранителна лента от другата страна се зарежда с храна, в един миксер се поставят всичките фуражи.
Преди седем години Галина почнала да отглежда 250 овце, в този момент към този момент са 800, а доилната зала е напълно осъвременена с евросредства. Тя посъветва младежите да са по-смели в фантазиите си.
Матей Георгиев, възпитаник: Професията изобщо не е неприятна, всеки работи кой каквото му харесва.
Добрина Димитрова: Все още не съм решила към какво да запиша.

В земеделското министерство са уверени, че срещите с съумели млади стопани ще насърчат учениците да работят в селското стопанство.
Лозана Василева, заместник-министър на земеделието, храните и горите: Те не виждат за първи път стопанство, в учебното заведение са осведомени с процесите във фермата, само че друго е да бъдат в действителна среда.
Според заместник-министъра на образованието самодейността е в синхрон и с политиката за дуално образование.
Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката: Тази акция е ориентирана и към учениците, които ще избират специалност, тъй като има смисъл да учиш тези специалности, по които можеш по-късно доста бързо да се реализираш.
По самодейността „ Супер фермер " 25 стопанства в цялата страна ще бъдат посетени от над 350 възпитаници от 21 аграрни гимназии.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР