Дванадесетокласници от езикови гимназии и гимназии със засилено изучаване на

...
Дванадесетокласници от езикови гимназии и гимназии със засилено изучаване на
Коментари Харесай

Първо национално състезание по „Гражданско образование и международно сътрудничество“ в УНСС

Дванадесетокласници от езикови гимназии и гимназии със засилено проучване на непознати езици от разнообразни градове в страната се явиха на първото национално съревнование по „ Гражданско обучение и интернационално съдействие ", което се организира в Университета за национално и международно благосъстояние на 30 март. Състезанието се провежда от Асоциацията на езиковите учебни заведения в България (АЕУБ) с ръководител доцент доктор Васил Петков, който е и началник катедра „ Международни стопански връзки и бизнес " в УНСС, а декан на факултета „ Международна стопанска система и политика ", в чиито специалности може да се кандидатства, участвайки в това съревнование, е доцент доктор Светла Бонева.

На лауреатите се признава отлична оценка за банкет в УНСС в специалностите от факултет „ Международна стопанска система и политика " - „ Международни стопански връзки с преподаване на британски език ", „ Политология ", „ Международни връзки ", „ Европейска интеграция и дипломация " и „ Международни стопански връзки ".

Националното съревнование по „ Гражданско обучение и интернационално съдействие " се организира в границите на 100 минути и включи тест от 50 затворени въпроси с по един правилен отговор. Въпросите са съобразени с образователното наличие по „ Гражданско обучение " в единадесети и дванадесети клас и бяха разпределени в три модула, създадени от катедра „ Политология " (първи модул), от катедра „ Международни връзки " (втория модул), и от катедра „ МИО и бизнес " (трети модул).

Дванадесетокласницте, спечелили състезанието, могат да подадат документи за присъединяване в класирането в УНСС като приложат получения документ и документ за притежаване на непознат език. След оповестяване на първото класиране в УНСС те могат да се запишат в първи курс.

Първите шест участника с максимален брой точки от това съревнование са: Тодор Ненков - 133. СУ „ А.С.Пушкин ", гр. София, Стела Николова - 31.Средно учебно заведение за непознати езици и математика „ Иван Вазов ", гр. София, Иван Лулчев - Езикова гимназия „ Иван Вазов ", гр. Пловдив, Димитър Иванов, Николай Ненов и Теодор Цеков - и тримата от 133. СУ „ А.С.Пушкин ", гр. София.

В УНСС се организират разнообразни надпревари, които дават опция за банкет в Университета. Тази година към този момент се организираха три национални надпревари, проведени от Асоциацията на икономическите учебни заведения в България (АИУБ) - националните надпревари по финанси и счетоводство, по икономикс и по стопанска система и ръководство, както и националните надпревари по политическа спестовност и по приложна информатика.

- Друга опция за кандидатстване в УНСС са предварителните изпити в разнообразни формати:

- обединен приемен изпит (ЕПИ);

- прелиминарен изпит за банкет в УНСС във формат Държавен зрелостен изпит (ДЗИ - матура);

Графикът за осъществяване на предварителните изпити за образователната 2024/2025 година може да намерите ТУК

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР