Дванадесетата научна конференция „Физика, химия и биология на водата“ ще

...
Дванадесетата научна конференция „Физика, химия и биология на водата“ ще
Коментари Харесай

България отново е домакин на световна научна конференция за водата

Дванадесетата научна конференция „ Физика, химия и биология на водата “ ще се организира в София от 26 до 29 октомври
От 26 до 29 октомври София ще събере едни от най-изтъкнатите мозъци на 21-ви век, които ще вземат присъединяване в 12-ата интернационална конференция, отдадена на водата. Научният конгрес „ Физика, химия и биология на водата “ се организира годишно от 2006 година, като България ще бъде негов хазаин за пети следващ път.
Повече от 150 водещи в сферата си експерти и над 30 лектори ще показват своите научни разработки, проучвания и открития. Това са учени и преподаватели, носители на влиятелни награди и интернационалните оценки в региона на биологията, физиката и химията. Сред участниците са Нобеловият лауреат проф. Люк Монтание – изобретател на вируса ХИВ, проф. Джералд Полак – теоретичен уредник на конференцията, българката Румяна Ценкова – професор по биоизмервания от университета в Кобе, Япония.
За първи път по време на конференцията ще се проведат семинар и ревю на новаторски технологии, свързани с водата и неповторимите й свойства. На семинара ще бъдат показани и резултатите от световен теоретичен опит, провеждан под егидата на проф. Серж Кернбах от Кибертроника Рисърч, Германия. Той дружно с българските си сътрудници от новаторската компания Глобал Ай Си Технолоджис и DST фонд от Русия ще покажат образно технологията за транспорт на осведомителни копия на химически субстанции до всяка точка на света от механически център през интернет платформа, като и двете са основани в София.
Конферентната част на събитието ще се предава директно онлайн и по този начин новите хрумвания на учените ще могат да бъдат чути в целия свят.
Международната научна конференция „ Физика, химия и биология на водата “ се организира от 12 години, като през последните четири неин хазаин е България. Двигател на конференцията е проф. Джералд Полак – водач в региона на физиката на водата, учител във Вашингтонския университет, интернационално приет академик, управител и шеф на Института за рискови научни проучвания на Съединени американски щати.
Организатори на събитието в България са Фонд „ DST “ – България, интернационално съдружие с нестопанска цел. Съорганизатор от българска страна e и „ Глобал Ай Си Технолоджи “ ООД – комерсиално сдружение.
Повече за конференцията може да откриете на: http://www.waterconf.org/
Професор Джералд Полак, потвърдил четвъртото агрегатно положение на водата, е академик от Вашингтонския университет, началник на лаборатория в Сиатъл и изпълнителен шеф на Институт за рискови научни проучвания. Институтът е основан с финансова поддръжка в размер на 10 милиарда $ от фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “. Проф. Полак е притежател на редица интернационалните оценки и награди в региона на науката, основател и основен редактор на световноизвестното научно списание „ Вода “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР