Дванадесет души, включително стрелецът, са убити при масова стрелба в

...
Дванадесет души, включително стрелецът, са убити при масова стрелба в
Коментари Харесай

Дузина убити при стрелбата в Черна гора

Дванадесет души, в това число стрелецът, са убити при всеобща пукотевица в Черна гора . До кървавата баня се стигна, откакто мъж откри огън на инцидентен принцип в град Цетине, евентуално след фамилен спор, заяви " Гардиън ".

Държавната телевизия заяви, че 34-годишният стрелец е ранил и шестима души, в това число служител на реда, по време на стрелбата в квартал " Медовина ".

Телевизионната компания RTCG заяви, че нападателят е стрелял случайно по хора, които са вървели по улицата, в това число и по деца.

Четирима от ранените са били трансферирани в болница в Цетине, а други двама със съществени рани са били изпратени в клиничен център в столицата Подгорица, се споделя в известието.

" Когато пристигнахме на мястото на случая, видяхме девет мъртви тела, в това число две деца, а други две починаха на път за болничното заведение ", съобщи пред телевизия " Виести " прокурорът Андрияна Настич.

Настич не сподели на какъв брой години са убитите деца и не можа да разкрие самоличността на жертвите .

" Мога да кажа единствено, че стрелецът е бил погубен от жител ", сподели Настич. По-рано медиите оповестиха, че полицията е умъртвила стрелеца.

RTCG цитира полицейски източници, съгласно които нападението е станало след фамилен спор, само че не даде повече детайлности. Полицията към момента не е направила публично изказване за нападението , само че е блокирала региона.
 Стрелба в остарялата черногорска столица Цетине, има жертви
Стрелба в остарялата черногорска столица Цетине, има жертви

Стрелецът също е мъртъв, починали са 11 души, 6 са ранените

Премиерът на Черна гора Дритан Абазович написа в канала си в Telegram, че в Цетине се е случила " невиждана покруса ", и прикани страната " да бъде в мислите си със фамилиите на почтените жертви, техните родственици, другари и всички поданици на Цетине ".

След стрелбата жителите са в потрес .

" Не мога да допускам, че това се е случило в Цетине и Черна гора. Не знам какво да кажа, нямам думи. Не знам до каква степен може да ни докара това ", съобщи пред RTCG жителят на Цетине Милорад Митрович.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР