Двамата заместници на районния кмет на Младост Десислава Иванчева -

...
Двамата заместници на районния кмет на Младост Десислава Иванчева -
Коментари Харесай

Предпочетеният от Иванчева за неин заместник се отказа в полза на сочения от нея за узурпатор

Двамата заместници на районния кмет на " Младост " Десислава Иванчева - Румен Русев и Владимир Клисуров оферират краткотрайно поста да поеме Русев. Това се разбра от подписана от двамата декларация до Столичния общински съвет и кмета на София - Йорданка Фандъкова, публикувана до медиите.

В нея се отбелязва, че през вчерашния ден в районната администрация на столичния " Младост " е получено заявление от Иванчева, препратено от Столичната община. В него тя показва, че желае да употребява отпуск, по време на който да бъде замествана от Клисуров. Двамата заместници означават, че от една страна съгласно юристите в общината има възможност отпускът да е нелегитимен и в тази догадка Иванчева не може да показва собствен заместител. От друга страна - в случай че е законен, тя не може по време на отпуск да подпише заповед, според Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, с която да дефинира собствен заместител.

" И в двата случая всички следващи административни актове биха били незаконосъобразни ", се споделя в декларацията на Русев и Клисуров. Затова двамата взимат решение, което е в техните пълномощия.

" Въпреки предстоящите удари, предлагаме да продължим да работим в екип. С това поемаме отговорността пред гласоподавателите, показали госпожа Иванчева за кмет, а тя от своя страна нас - за нейни заместници. Предвид спецификата на проблемите в " Младост ", голяма част, от които касаят изчерпателен и способен разбор на процедури, свързани със строителство, излизаме със следното предложение до Столичен общински съвет. На съображение член 39 алинея 3 от Закона за локалното самоуправление и локалната администрация, за заместващ определения кмет да бъде посочен Румен Русев, проектант и инженер с голям стаж. За задачата Владимир Клисуров се самоотвежда, като вид за поста ", обосновават се двамата.

Накрая показват вяра предлагането им да бъде прегледано в най-кратки периоди поради спешността на проблемите, чието решение е в пълномощията на общинската администрация. Дават и образец с финансирането на учебни заведения, детски градини, заплати на медицински сестри и други

В случай, че предлагането им бъде признато, двамата заместници на Иванчева заявяват, че ще продължат да търсят поддръжка на жителите за продължение на посоката за опазване на междублоковите пространства. За задачата ще разчитат и на съдействие с управлението на Столичната община и всички институции, за справяне с проблемите на жителите на региона.

Десислава Иванчева, заместникът ѝ Биляна Петрова и посоченият за медиатор Петко Дюлгеров, които бяха арестувани зрелищно на 17 април, са в ареста, откакто в петък състав на профилирания углавен съд почете настояването на прокуратурата за непрекъснатото им задържане. За този четвъртък е планувано съвещание в апелативния съд, който ще гледа жалбата на тримата против определението на долната инстанция. Те са упрекнати за рушвет в изключително огромни размери.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР