Двамата убийци накарали Еранухи Пехливанян да излъже мъжа си, че

...
Двамата убийци накарали Еранухи Пехливанян да излъже мъжа си, че
Коментари Харесай

Разкриха нови подробности за бруталното убийство на Еранухи Пехливанян в Русе

Двамата убийци предиздвикали Еранухи Пехливанян да излъже мъжа си, че е изтощена и ляга да спи, с цел да може да не я търси. Това им дало към час време, в което съумели да я отвлекат, да оберат 65 000 лева от вкъщи ѝ и да избягат.
Съдът остави за непрекъснато в ареста 49-годишния Гарабед Аршак Веринян и 59-годишния Михаил Симеонов Михов. На двамата са повдигнати три обвинявания - за похищение, обир на 65 000 в лв. и евро и съзнателно ликвидиране на Еранухи Пехливанян за прикриване на предходните две закононарушения.
Истински спектакъл разигра Гарабед Веринян в съда и съвсем се разплака, като сподели, че от дъното на душата си съжалява, че е предизвикал такова зло на семейство Пехливанян, които познава от преди. „ Аз не съм убивал никого. Аз никого не съм убивал, желаех да ѝ предпазя живота, просто не съумях. Още в самото начало, още като я видях на паркинга, споделих: „ Недей, аз я познавам, мъжа ѝ познавам, арменци са, сънародници са ми. Недей да правиш нищо “.
Никого не съм следил. Нямам визия, той /Михаил/ неведнъж ме е карал да го вземам, тъй като неговата кола е развалена, и да го карам до паркинга. Извади револвера и сподели, че ще ме простреля, че ще убие жена ми, сина ми, майка ми и сестра ми “, съвсем проплака Гарабед, който през живота си няма нито един ден трудов стаж. Той твърди, че Михаил е удушил и разфасовал Еранухи.
Пред една от аптеките на фамилията сътрудници и другари оставиха цветя в памет на Ери. Тежкото престъпно закононарушение потресе Русе. За изгубването на брачната половинка на Бедрос в крайдунавския град се знаеше дни преди да бъде обявена новината за убийството ѝ. Всички обаче скрито се надяваха тя да бъде открита жива, молеха се даже да е нещо, обвързвано с трети човек в фамилията, въпреки и да се знаеше, че Бедрос и Ери живеят в огромно съгласие и такава версия е съвсем невъзможна. Искаха единствено да я открият жива и здрава. Полицията и прокуратурата също резервираха безмълвие за изгубването на дамата и оповестиха едвам откакто в Русенски Лом бяха открити елементи от натрупа ѝ.
Според прокуратурата в продължение на месец двамата убийци са следили жертвата си. В арменската общественост в града хората се познават и не е било мъчно убийците да се доберат до информацията, че Ери прибира оборота на аптеките и носи със себе си огромни суми пари в брой. Така е станало и на 11 януари, когато е отвлечена. Привечер Ери излязла от една от аптеките, която е наоколо до паметника на Альоша, със сумата от 20 000 лв..
Насочила се е към първокласния си автомобил, паркиран на публичен паркинг наоколо до постройката на Национална агенция за приходите. Там е била пресрещната от двама мъже, единият от които - Михаил, бил в полицейска униформа. Мъжът се показал и изискал персоналната ѝ карта, с цел да извърши мнима инспекция. След това влезнал в нейния автомобил и определил посоката на придвижване, а другият мъж тръгнал след тях с друга кола. Недалеч транспортното средство на Еранухи спряло и тя била принудена да се реалокира в другата кола, която потеглила към дома ѝ. При похищението са ѝ сложени белезници, с които е лимитирано придвижването ѝ. В дома си тя дала на мъжете намиращите се в сейфа на фамилията 45 000 в лв. и евро. Тъй като Ери видяла лицата им и с цел да прикрият отвличането и грабежа на парите, двамата решили да я умъртвят. Междувременно я принудили да се обади на брачна половинка си и да му каже, че е доста изтощена, ляга си да почива и да не я търси, тъй като е добре. Още същата вечер нарушителите отвели Ери в покрайнините на Русе наоколо до река Русенски Лом и там я удушили. На идващия ден се върнали, разчленили тялото, а останките хвърлили в Русенски Лом край село Иваново, което е на трийсетина километра от от Русе.
Мястото на отвличането е в централната част на града, опасано е с камери и е много оживено. Защо Ери не е викала и не се е съпротивлявала, с цел да притегли внимание? Най-вероятно е била в мощен потрес и не е можела да реагира, или пък си е мислела, че като даде парите, ще бъде освободена. Още повече че единият от похитителите ѝ е от арменската общественост. Но извергите имали други проекти за нея.
Еранухи Пехливанян е от Шумен и фамилията ѝ е измежду известните семейства в арменската общественост там. Завършила е междинното си обучение в града, а висшето - във Ветеринарно-медицинския институт в Стара Загора. С Бедрос Пехливанян се срещнала на колекция на арменската общественост в Шумен и по този начин ориста я отвела в Русе.
Въпреки че е зооинженер по специалност, тя се присъединила в бизнеса на фамилията, откакто брачният партньор ѝ става притежател на аптечната верига „ Астра “. Двамата имат един наследник - Рафи, на 24 години, който живее в Лондон. Семейство Пехливанян се употребява с престиж в крайдунавския град. За Ери сътрудниците ѝ споделят, че е безпределно добър и радушен човек.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР