Двамата тийнейджъри, които обстрелваха с пневматично оръжие автобус на ул.

...
Двамата тийнейджъри, които обстрелваха с пневматично оръжие автобус на ул.
Коментари Харесай

Полицайка и момче са ранени в стрелбата по автобус в Пловдив

Двамата младежи, които обстрелваха с пневматично оръжие рейс на ул. " Юндола " в Пловдив, са можели да провокират още по-голяма покруса. Това заяви районният прокурор Петър Петров.

" В продължение на час са стреляли от балкона на 6-ия етаж от апартамент на ул. " Юндола " 12 " и единствено случайността е помогнала да не се случи непоправимото ", сподели той.

Извършителите са на 14 и 15 години и учат в разнообразни пловдивски учебни заведения.

Сигналът за счупеното челно стъкло на рейса е подаден през вчерашния ден в 14,30 часа от самия водач, който също се разминал по знамение.

Единият младеж в наличието на татко си тази седмица си закупил пневматичния револвер. След като се похвалил на приятеля си, той също отишъл във въпросния магазин и си взел същото оръжие.

" Най-фрапиращо е, че стрелбата е била безредна. Целили са се в продължение на час. Освен счупеното стъкло на рейса, има потърпевши двама души - момче на 14 година, на което в ръката му са попаднали две сачми, а също и полицейска служителка, която не е била на работа. При нея сачмите са прелетели над главата ѝ ", описа Петър Петров.

Той е, меко казано, покъртен. " Един час да се стреля безсистемно по преминаващи хора и коли и със съдействието на родител да се купува оръжие е неприемливо ", сподели той.

Двамата причинители са арестувани за 24 часа, следва да им бъдат повдигнати обвинявания и да се реши да им бъде ли удължена мярката за арест. Те ще бъдат подведени за увреждане на непознато имущество, само че ще се уточни и за другите дейния. Бащата, в чието наличие е закупен револверът, също може да бъде измамен под отговорност.

Срещу двамата младежи е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР