Двамата синдици на Корпоративна търговска банка КТБ Ангел Донов и

...
Двамата синдици на Корпоративна търговска банка КТБ Ангел Донов и
Коментари Харесай

Отдават под наем част от сградата на КТБ

Двамата синдици на " Корпоративна комерсиална банка " КТБ Ангел Донов и Кристи Маринова отдават чартърен част от административна постройка на банката, в това число трезора на банката. Тя се намира в град София на ул. " Граф Игнатиев " №10 (пл. " Джузепе Гарибалди " ).

Отдават партер, първи (партерен) етаж и втори етаж от постройката . Отдаваната чартърен част от постройката е предопределена и употребена досега за осъществяване на банкова активност, като:

- Сутеренът, находящ се на етаж -1 (минус едно), се състои от: банков трезор и преддверие към него, трезор - касети и преддверие към него, както и други спомагателни и санитарни помещения;

- Първи (партерен) етаж се състои от: салон за клиенти, салон за чиновници, касов възел с три броя каси и преддверие, два офиса, помещение за деловодство, две приемни за обслужване на клиенти, преброително помещение, централно входно помещение от ул. " Иван Н. Денкоглу ". Там са и пространствата за защита, както и други спомагателни и санитарни пространства.

Етажът разполага с вход от ул. " Граф Игнатиев ", както и вход от ул. " Ангел Кънчев " , написа в обявата.

- Втори етаж се състои от: вестибюл, централно стълбище, две заседателни зали с тераси, осем кабинета, два офиса, стая за отмора, помещение за сървър, два санитарни възела и други спомагателни пространства, разказват отдаваните площи синдиците.

Припомняме, делото за банкрута на КТБ потегли всъщност на 9 май 2018 година Тогава Апелативният углавен съд одобри решението на Спецсъда, че няма учредения процесът да бъде преустановен и върнат на прокуратурата.

На 14 февруари стана ясно, че Цветан Василев е получил в Сърбия шестте призовки, изпратени му посредством управляващите. Защитата на Василев беше на мнение, че банкерът е нередовно свикан.

На 13 декември 2017 година делото не потегли поради неполучаване на отговор на правосъдната поръчка до Сърбия за Цветан Василев. В началото на съвещанието тогава стана ясно, че призовката на Цветан Василев е върната от посочения адрес, като по сведение на домоуправителя подсъдимият не е бил забелязван във входа от 4 години.

Обвинителният акт по делото за банкрута на КТБ е над 210 000 страници и беше импортиран от Специализираната прокуратура на 20 юли предходната година. По делото са упрекнати 18 лица.

Свидетелите по делото са повече от 400 . Изготвени са над 90 експертизи от 27 движимости лица, а събраният доказателствен материал, дружно с материалните доказателства и приложенията, надвишава 1360 тома.

Освен за присъединяване в проведена незаконна група, обвинените ще дават отговор пред съда за източване на банката с над 2,7 милиарда лева

Основен обвинен е някогашният мажоритарен притежател на КТБ Цветан Василев , така обаче от момента на слагането на банката под необикновен контрол не се намира в България. Последното му местоположение е Сърбия.

Срещу него са повдигнати обвинявания за общо 76 действия.

Последно, през декември Софийската градска прокуратура (СГП) внесе в съда обвинителния акт по отношение на квесторите на " Корпоративна комерсиална банка " АД (КТБ).

Квесторите са упрекнати за умишлена занемареност в изключително огромни размери .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР