Двамата съпрезиденти на волейболния Левски София и Давид Давидов дадоха

...
Двамата съпрезиденти на волейболния Левски София и Давид Давидов дадоха
Коментари Харесай

Давид Давидов: Не виждам достатъчно клубове, които да се стремят към нашия модел

Двамата съпрезиденти на волейболния Левски София и Давид Давидов дадоха през днешния ден взаимна конференция, на която приказваха за триумфа на " сините " преди седмица в шампионата за Суперкупата, стартът на новото състезание, както и развиването на клубния волейбол у нас.

В хода на брифинга Давидов показа, че не вижда задоволително клубове, които по сходство на " сините " да залагат повече на млади състезатели в търсене на дълготрайни триумфи.

" Когато започнахме преди седем години, не сме си мислили по кое време ще дойдат триумфите. За вас бе значимо клубът, организацията, инфраструктурата да бъдат конкурентни на най-хубавите в Европа. Благодарение на треньорския екип и на дисциплината на състезателите, спечелихме купа по-рано, в сравнение с чакахме. Ние имаме ангажимент към Левски и към федерацията по волейбол. Не виждам задоволително клубове, които да се стремят към нашия модел - налагане на млади състезатели и дълготрайни триумфи. Това би било потребно за националните тимове ", съобщи вицепрезидентът на БФ Волейбол.

" Имахме потребност от този триумф. Ние сме хора от бизнеса, които търсят възвращаемост на вложенията. Когато започвахме Симеон и Вени (б. а. - състезателите Симеон Николов и Венислав Антов) бяха на 10 и 12 години. Това демонстрира, че пътят е верен - избори, развой, самообладание. Ние не търсим бързи и скоростни резултати. Важното е всяко едно момче и момиче да види, че може да печели с Левски. Оттам нататък границата е небето. Амбицията ни е да възстановим волейболната известност. Искаме да пренесем този модел и при девойките, като влагаме в треньорски щаб ", добави той.

Единият от съпрезидентите на Левски разяснява още и какви са задачите пред отбора отсега нататък.

" Нашите цели са разнообразни от тези на Хебър. Благодарни сме на и това дърпа тима напред. Конкурентите ни към този момент залагат на историята на състезателите, а не на тяхното бъдеще ", счита Давид Давидов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР