Двамата са в Топ 10 на автоапашите у насАлександър Я.,

...
Двамата са в Топ 10 на автоапашите у насАлександър Я.,
Коментари Харесай

Арести за серийни крадци на коли

Двамата са в Топ 10 на автоапашите у нас

 Александър Я., по прякор Шиндлера. Александър Я., по прякор Шиндлера.
Полицаи заловиха двама от най-известните крадци на коли, които с години тормозят половин София. Зад решетките са Любомир А. (37 г.), по прякор Таратора и Александър Я. (41 г.), прочут още като Шиндлера, Торбата и Сашо Драгалевския.

Двамата дебнели във „ Фолксваген Голф ”, паркиран край търговски обекти на столичния бул. „ Сливница ”. Чакали да спре някой водач с прилична кола, да слезе да си купи закуска, като остави автомобила с работещ мотор, с цел да не изстива. Когато пристигнала жертвата им и зарязала своя „ Мерцедес ”, единият от апашите скочил и го подкарал, а другият го последвал с голфа.

Този способ за автокражби се употребява в зимно време и се назовава „ скъпа баничка ” или „ кола на ключ ”. През 2012 година Шиндлера се хвалел, че по студовете този сезон съумял да завоюва към 120 000 лева като отмъкнал към 25 коли.

След сигнала за кражбата служители на реда засекли мерцедеса и голфа да излизат от София в посока към Перник и погнали двата автомобила. Успели да ги спрат чак към миньорския град, където Шиндлера и Таратора били оковани с белезници. Те имали сателит на 35 години от пернишкото село Лобуш, само че той не е арестуван и ще бъде единствено очевидец по най-новото дело на апашите.

И двамата арестувани са от Топ 10 на автокрадците у нас с десетки полицейски регистрации и каузи. Шиндлер е прочут като експерт по „ кола на ключ ”, а Таратора като специалист по джипове. Задигнатите коли карали за разфасоване в секрети автоморги в Пернишко.

Шиндлера стана изключително прочут през лятото на 2012 година, когато открадна АТВ и близо 40 души го гониха из столичния квартал „ Горбуляне ”. Разлютените хора заградиха няколко улици и сами го хванаха, след което Шиндлера получи „ присъда ” на място, която се наложи да излежава в болница.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР