Двамата руснаци, обвинени в отравянето на бившия руски шпионин, дадоха

...
Двамата руснаци, обвинени в отравянето на бившия руски шпионин, дадоха
Коментари Харесай

Обвинените за отравянето на Скрипал: Бяхме в Солсбъри като туристи

Двамата руснаци, упрекнати в отравянето на някогашния съветски разузнавач, дадоха изявление за телевизия RT. 
 Путин отбрани упрекнатите за отравянето на Скрипал руснаци: в тях нямало нищо незаконно  Британската прокуратура повдигна обвинявания на двама руснаци за отравянето на Скрипал
В диалог с основния редактор на малкия екран Маргарита Симонян те потвърдиха, че са двамата мъже, чиито фотоси разпространиха английските управляващи, само че обявиха, че са пътували до Солсбъри като туристи. 

Интервюто с двамата, оповестени от Лондон за настоящи офицери от съветското военно разузнаване, се появи, откакто през вчерашния ден съветският президент Владимир Путин разгласи, че Александър Петров и Руслан Боширов са открити, само че са цивилни и " няма нищо незаконно " в тях.

" Надявам се, че те ще излязат и ще опишат всичко. Това би било най-добре за всички. Няма нищо особено там, нищо престъпно, убеждавам ви ", сподели той, представен от съветската работа на Би Би Си. 

Само ден по-късно се появи и изявлението с Петров и Боширов, които звъннали на Симонян, с цел да опишат историята си и оповестили, че няма да беседват с други публицисти. 

" Вие кои сте в реалност ", пита Симонян, а Петров дава отговор: " Ние сме тези, които демонстрираха ". 

Те потвърдиха, че Петров и Боширов са фактически техните семейства. 

На въпрос какво са правили в Солсбъри те обясниха, че са пътували в града като туристи. " Приятели от дълго време ни поучаваха да посетим този прелестен град ", изясни Петров. 

" Това е туристически град, там има известна катедрала ", добави Боширов. 

Те обясниха, че още изначало решили да отидат в Лондон, а оттова да отидат и в Солсбъри, където да прекарат един ден. " Това не беше бизнес пътешестване. Планирахме нещата по този начин, че да пътуваме до Лондон и да отидем и до Солсбъри ", изясни Петров. 

На 2-3 март в Англия имало доста сняг и те не съумели да пътуват доста, уточни Боширов. 

" Пристигнахме в Солсбъри на 3-ти, опитахме да се разходим из града, само че защото всичко беше засипано със сняг, ни писна след половин час. Отидохме, с цел да разгледаме Стоунхендж, Стария Сарум, катедралата " Дева Мария ", само че това не стана, тъй като целият град беше в киша. Ние се измокрихме, върнахме се на гарата и с първия трен се върнахме назад. 40 минути бяхме на гарата ", сподели Петров.

" Пихме кафе, тъй като подгизнахме. Да сме прекарали най-много един час или час и нещо на 3-ти в този град ", добави Боширов. 

Те въпреки всичко се върнали на идващия ден, когато съумели да се разходят из града.

Самата Симонян пък говори по-късно в ефира на телевизия " Россия 24 ", като удостовери, двамата мъже са същите от фотосите, публикувани от английските управляващи. 

" Чисто образно приличаха на оповестените фотографии, т.е. аз не се колебая, че те са същите хора, тъй като и паспортите им съответстват, и фотосите, и видеото, материалите, които даде английската страна ", сподели тя.

По думите ѝ двамата не са обществени персони и се притесняват, че пресата може да се намеси в персоналния им живот. 

" Те бяха доста изплашени, разчувствани, дори бършеха пот от челата си, въпреки че аз особено понижих температурата в кабинета ", уточни Симонян. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР