Двамата приятели Джошуа Джоргенсън и Райън Нитц отдавна са се

...
Двамата приятели Джошуа Джоргенсън и Райън Нитц отдавна са се
Коментари Харесай

Зрелищно ВИДЕО: Рибари извадиха 181-килограмов звяр от река и онемяха!

Двамата другари Джошуа Джоргенсън и Райън Нитц от дълго време са се популяризирали с непрекъснатите си опити да уловят колкото се може по-странни и забавни типове от водата. Те се занимават със състезателен лов на риба и постоянно пускат това, което заловен назад във водата.

Този път, обаче, им попада нещо в действителност рисково.

На видеото те изясняват, че се намират някъде във Флорида, Съединени американски щати. Точно там забелязали акула и решили, че безусловно би трябвало да се "запознаят " с нея от близко.



Хвърляйки здрава кука с стръв, те почнали да чакат, само че акулата напълно не се бавила и незабавно се хванала на въдицата, написа Daily Star.
Както се оказало, двамата съумели да заловен 181-килограмова Бича акула - най-опасната от този си тип. Те са изключително жестоки, не търпят дразнители и постоянно ревностно пазят територията си. И да, те могат да живеят даже в прясна вода, по тази причина постоянно плуват към реките.

Бичите акули са огромни и яки, като женските са по-големи от мъжките. Новородената бича акула може да бъде с размери до 81 см дължина. Възрастните женски акули са дълги приблизително 2,4 м и нормално тежат 130 кг. Mалко по-малките възрастни мъжки са приблизително 2,25 м и 95 кг.

Максимален размер от 3.5 м е постоянно установяван, до момента в който върхът е 4 м и тегло от 575 кг. Силата на захапката им доближава до 567 кг.

Райън и Джошуа бързо се снимали с хищника и го пуснали назад във водата.

Двамата разгласили видеото в YouTube, а потребителите били изумени не толкоз от размера на акулата или дързостта на риболовците, а от нещо друго.

Те разясняват, че са били изумени от обстоятелството, че съществуват типове акули, които могат и да живеят в реката. Повечето признават, че към този момент ще внимават да не би инцидентно да попаднат на такава акула.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР