Двамата подсъдими признаха изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния

...
Двамата подсъдими признаха изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния
Коментари Харесай

Затвор и глоба за двама мъже държали и разпространявали наркотици във Варна


Двамата подсъдими признаха напълно обстоятелствата и събитията изложени в обвинителния акт и отхвърлиха да се събират други доказателства в правосъдната фаза. Съдът утвърди настояването на отбрана делото да се гледа в изискванията на кратко правосъдно разследване, като присъдата беше произнесена след разпоредителното съвещание.  

Припомняме хронологията на закононарушенията. През април 2018 година в група " Наркотици " при ОД Министерство на вътрешните работи - Варна била получена информация, че Самуил П. разпространявал наркотични субстанции – главно метамфетамини, от вкъщи си или наоколо до него. Разпределението им правил в дома си, чрез премерване с везна. Желаещите да закупят опиат се свързвали с обвинения по мобилния му телефон, или посредством обществените мрежи. На 26.04.2018 година била извършена профилирана полицейска интервенция. Самуил П. бил арестуван малко откакто продал на Георги М.  наркотично вещество.  По случая било формирано досъдебно произвеждане и повдигнатото обвиняване на 27.04.2018 година, като по отношение на Самуил П. била избрана мярка за неотклонение " Подписка ". Въпреки това, обаче той траял да се занимава с разпространяването на метамфетамин.

На 26.09.2018 година, Самуил П. бил арестуван на бул. Вл. Варненчик, като в автомобила който управлявал се возили и двама негови клиенти.  При осъществената полицейска инспекция било открито, че подсъдимият не имал шофьорска брошура, както и че предната регистрационна табела на автомобила била неистинска. При осъществените претърсвания на 26 и 27.09.2018г. в автомобила и дома на Самуил П. били открити опиати, везни и принадлежности за систематизиране на неразрешените субстанции.  

Самуил П. е от Плевен, с главно обучение, незает, неженен и осъждан.

Георги М. е от Бяла, обл. Русе женен, неосъждан, със приблизително обучение, незает. 

За притежанието и разпространяването на опиати в интервала 26.04.2018г. - 27.09.2018г. в гр.Варна, при изискванията на продължавано закононарушение, Окръжен съд – Варна дефинира на Самуил П. наказване " отнемане от независимост “ за период от 3 години, което редуцира с 1/3 до 2 години, както и санкция в размер на 6 хиляди лв..  За това, че на 27.09.2018 година подсъдимият управлявал автомобил с регистрационна табела, която не е издадена от съответните органи съдът му дефинира наказване " отнемане от независимост “ за период от една година, което понижава с 1/3 или за период от 8 месеца. Самуил П. следва да изтърпи най-тежкото от по този начин избраните санкции, а точно " отнемане от независимост “ за период от 2 години,  което да бъде изтърпяно при първоначален  общ режим, като ще му бъде зачетено времето на предварителното задържане, считано 27.09.2018 година Той следва да заплати и санкция в размер на 6 хиляди лв..

Съдът призна за отговорен и Георги М. за това, че на 26.04.2018г. във Варна, без съответно позволение държал високорискови наркотични субстанции на обща стойност 38,74  лв., като счете случая за незначителен, заради което го освободи  от наказателна отговорност и му наложи административно наказване санкция в размер на оптималния размер от 1000 лв..

Присъдите подлежат на въззивна инспекция пред Апелативен съд гр.Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР