Двамата пилоти на Ферари имат договори с тима до края

...
Двамата пилоти на Ферари имат договори с тима до края
Коментари Харесай

Новият договор на Леклер ще е решаващ за Васьор

Двамата водачи на Ферари имат контракти с отбора до края на 2024, а в Италия към този момент се появиха предизвестия, че за новият началник на Скудерията Фредерик Васьор ще е витално значимо да убеди Шарл Леклер да остане в Маранело. Според източници от отбора, Васьор ще се опита да убеди Шарл да преподпише преди края на 2023, само че това, несъмнено, е обвързвано с представянето на Ферари през идния сезон.

В няколко италиански медии обаче се появиха спекулации, че Леклер може и да не е изключително въодушевен да преподпише със Скудерията – първо, тъй като представянето на отбора, изключително през 2022, не е задоволително безапелационно и второ, тъй като има действителна опция Люис Хамилтън да си тръгне по-скоро от предстоящото от Мерцедес.

Леклер подписа с Ферари за 5 години на 23 декември 2019, като това е най-дългият контракт на водач в историята на отбора. А договорът му беше препоръчан след страхотния сезон 2019 на Леклер, в който той завоюва две победи и се показа доста по-добре от тогавашния си съотборник Себастиан Фетел.
 Маса: Васьор би трябвало да работи бързо във Ферари Маса: Васьор би трябвало да работи бързо във Ферари
Преговорите с водач от ранга на Леклер в никакъв случай не са лесни и в тях значимо значение имат два детайла: финансовото предложение на отбора и гаранциите, които ще получи водачът за развиването и представянето на тима. По отношение на финансите няма подозрение, че Скудерията може да удовлетвори претенциите на Леклер. Що се отнася до представянето на тима обаче нещата са по-сложни. Но пък за Васьор ще е доста значимо да задържи Леклер, който може да се причисли към съдружниците му, а знаете, че се говореше настойчиво, че тъкмо Шарл е измежду архитектите на раздялата с Матиа Биното и идването на французина в Маранело.
 Новото Ферари ще е с 1 секунда по-бързо? Новото Ферари ще е с 1 секунда по-бързо?
Все още не е ясно от кое място се появи спекулацията, че Хамилтън в действителност ще преподпише с Мерцедес единствено за 1 година и в края на 2024 ще напусне Формула 1. Точно тази опция обаче тормози италианците, защото тя дава евентуална опция на Леклер да се бори за мястото на Люис в границите на сегашния му контракт и да не подписва нов.
 Мерцедес: Много се спекулира с контракта на Хамилтън Мерцедес: Много се спекулира с контракта на Хамилтън
Най-сигурното решение за Васьор и Леклер ще е Ферари да може да му предложи автомобил, с който Шарл да може да се бори за международната купа. Пилотът на няколко пъти го сподели в прав текст и даже добави, че желае да стане международен първенец тъкмо с Ферари.
 Алези за Ферари: Непоносими за гледане през 2022! Алези за Ферари: Непоносими за гледане през 2022!
През октомври Леклер навърши 25 години и има още сезони пред себе си, само че надали желае да продължи да извършва поддържаща роля в шоуто на Макс Верстапен, както и да бъде задминат и от бързо набиращия скорост Джордж Ръсел.
 Още 30 конски сили за Ферари за сезон 2023? Още 30 конски сили за Ферари за сезон 2023?
Затова и 2023 ще бъде доста значима, защото в хода на сезона ще разберем дали Леклер ще може да се бори с Ферари за международната купа, както и дали Мерцедес ще се върне в челото. А Тото Волф даде да се разбере, че договорът с Люис ще стане факт по-рано, с цел да се знае какво ще е бъдещето на британеца в отбора.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР