Двамата пилоти, които загинаха при падането на военен хеликоптер край

...
Двамата пилоти, които загинаха при падането на военен хеликоптер край
Коментари Харесай

Проговори колега на загиналите пилоти на хеликоптер

Двамата водачи, които починаха при рухването на боен хеликоптер край Пловдив нощес, са взели участие в десетки избавителни интервенции. Пламен Пантелеев има 600 летателни часа, а Стоян Неделчев 500 часа нальот. Колегите им от базата ги разказват като изключителни експерти, които мъчно биха позволили неточност.

„ Повярвайте това не значи за тях работа, за тях това е предопределение. Няма какво неприятно да кажа, разбирате ли, не тъй като към този момент ги няма. Просто няма какво неприятно да кажа”, споделя Андон Петков пред Нова телевизия.

Той е някогашен бордови механик в авиобаза „ Крумово”, който 10-години е работил с 3-членния екипаж на падналия хеликопер. По думите му вертолетът Ми-17 още през вчерашния ден сутринта е минал наложителен механически обзор преди да излети.

„ Много добре се поддържат машините. Там си има регламентиращи документи, които не разрешават да излизаш от границите. Не разрешава да извършиш в по-малък размер техническите прегледи. Тези машини, дръзвам да настоявам, че са гледани като хубава жена”, безапелационен е Андон Петков. Задачата, която вертолетът е изпълнявал в понеделник – спешно избавяне, не е нова за екипажа и той добре е знаел всяка стъпка, твърди техният сътрудник.

„ Режимът на вертолета в миг на висене, един от най-трудните”, счита Петков.

„ Държането на вертолета в една позиция, с цел да може спасителят или индивидът, който пуска товар или качва товар, без значение дали ще е човек изпод или ще се спуска, там стиковката сред екипажа е главно обвързване, с цел да може да се извърши задачата правилно”, изяснява той.

След случая е конфискувана цялата документи на машината. Днес ще бъдат разпитани очевидци на случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР