Двамата пилоти, които загинаха при падането на хеликоптер Ми-17 край

...
Двамата пилоти, които загинаха при падането на хеликоптер Ми-17 край
Коментари Харесай

Зам.-командир на ВВС: Все още не са ясни причините за авиокатастрофата на Крумово

Двамата водачи, които починаха при рухването на хеликоптер Ми-17 край Пловдив, бяха нараснали в звание посмъртно със заповед на военния министър. Инцидентът стана покрай авиобаза „ Крумово ” по време на подготвителен полет. Ранен беше и бордният инженер Алексей Каменов, който се възвръща във ВМА.

„ Все още аргументите за тази злополука не са известни. Назначена е комисия от Военна полиция и задачата й е да се открият аргументите за случая. Двете най-вероятни версии са или механически проблем, обвързван с опашния винт, или позволена неточност от страна на водачите. Засега обаче всичко е в областта на догадките ”, разяснява в „ Събуди се ” бригаден военачалник Петьо Мирчев, зам.-командир на Военновъздушни сили и специалист по вертолетна авиация.

По думите му никой не може да подсигурява, че в даден миг няма да се случи нещо ненадейно. Това обаче не значи, че машината не е механически поддържана.

„ Единствено комисията има достъп до черната кутия и към момента нямаме данни от нея ”, разясни ген. Мирчев.

„ Професията на водача е рискова и всеки един от тях знае това ”, разяснява още той.

Бригаден военачалник Петьо Мирчев се съгласи с това, че летателните часове на водачите са прекомерно малко.

„ Вярно е, че по отношение на стандартите на НАТО България изостава доста. Търсим опция да понижим въздействието на тези опасности ”, разясни още ген. Мирчев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР