Двамата осветители от операта надраскали Локо София не на мемориала

...
Двамата осветители от операта надраскали Локо София не на мемориала
Коментари Харесай

Карталов: Фалшива новина - Локо София е написано на ограда, не на паметник в Хирошима

Двамата осветители от операта надраскали " Локо София " не на мемориала на жертвите в Хирошима, а на ограда пред градеж. Фалшивата вест се популяризира като зараза, съобщи шефът на Софийската опера акад. Пламен Карталов по бТВ.  
 От Хирошима до Мароко - единствено Локо!  Слави за оскверняването на мемориала в Хирошима: Срам ме е  Байганьовщината стигна до Япония. Надпис за Локо София оскверни монумент в Хирошима (видео)
От уеб сайтове и медии до България стига вест, която няма нищо общо с новините по японска телевизия. Нашите сътрудници си разрешават да вършат тези надписи, само че това не е опозоряване, сподели Акад. Карталов.

Акад. Карталов уточни, че абсурдът не е тръгнал от японските, а от българските медии. Той съобщи, че случаят най-вероятно се е случил след приложимост на алкохол от чиновниците на операта. Те бяха уволнени още през вчерашния ден.

„ Аз трябваше да бъда в Канада, само че се върнах по средата на пътя. Уволних ги, тъй като и до мен пристигнаха такива хибридни вести, че нашите хора са поругали монумент. Няма да се откажем от нашето решение. Те са извадени от гастрола, освободени са от Софийската опера, само че това ненужно раздухване идва от нашата родина ", уточни акад. Карталов.

Над 25 хиляди японци гледаха двата спектакъла „ Кармен ” и „ Турандот ” на Софийската опера и балет в Япония.

Поканени сме за идващ гастрол, разкри Пламен Карталов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР