Двамата обвинители от Специализираната прокуратура Калин Близнаков и Георги Банков,

...
Двамата обвинители от Специализираната прокуратура Калин Близнаков и Георги Банков,
Коментари Харесай

Въоръжени гардове вардят прокурорите по делото на Очите

Двамата обвинители от Специализираната прокуратура Калин Близнаков и Георги Банков, които следят делото против Димитър Желязков-Митьо Очите, са с цивилна въоръжена защита. Причината за това са закани за живота им от страна на подсъдимия.

Делото против гангстерския необут и ръководената от него незаконна група трябваше да стартира през днешния ден в Специализирания съд. Поради неявяването на един от подсъдимите обаче то беше отсрочено, написа "Трафик ".

Липсващият Юмер Кадир Мехмед е пуснат с парична гаранция от 1000 лева и не се знае къде се намира сега. Съдът подреди той да бъде издирен. Според процедурата първо ще се ревизира дали се намира в пандизите в страната, след което ще бъде разгласен за национално търсене.

Освен това съдът счита, че мярката за неотклонение на Юмер би трябвало да бъде променена в задържане под стража, в случай че в последна сметка той бъде открит.

По отношение на защитата на спецпрокурорите, съгласно съда тя няма отношение с досъдебното произвеждане.
С оглед на доводите на отбраната за пристрастност обаче, съдът ще изиска информация от основния прокурор дали има формирани досъдебни производства на територията на цялата страна против подсъдимите за закани и закани към обвинителите, които настояват че са заплашвани.

Желязков, неговата щерка и още 10 лица са предадени на съд за голям брой тежки закононарушения, в това число рекет, палежи и изнудване.

Ако виновността им бъде потвърдена в съда, те могат да отнесат присъди до 15 години отнемане от независимост.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР