Двамата най-големи китайски производители на чипове прогнозират удвояване на печалбите

...
Двамата най-големи китайски производители на чипове прогнозират удвояване на печалбите
Коментари Харесай

Печалбите на китайските производители на оборудване за чипове се удвоиха на фона на санкциите на САЩ

Двамата най-големи китайски производители на чипове предвиждат удвояване на облагите си, на фона на рестриктивните мерки от страна на Съединени американски щати за експорт на сходни технологии в Близкия изток. В резултат на това китайските производители на чипове би трябвало да разчитат на локални други възможности за закупуване на нужното съоръжение.

Китайската компания Advanced Micro-Fabrication Equipment Inc. съобщи, че чистата ѝ облага за първата половина на 2023 година е повишена със 110-120% съгласно предварителните оценки. В петък Naura Technology Group Co. заяви, че приходите на компанията за същия интервал са нарастнали със 121-156% до 270 млн. $ по предварителни данни.

Бизнесът на водещите китайски компании в региона на полупроводниковото съоръжение е доста по-скромен от този на американски производители като Applied Materials Inc. или Lam Research Corp. Въпреки това те усилват мащаба и темпа на научните проучвания, като се стремят да заменят напълно оборудването, употребяващо съставни елементи с генезис от Съединени американски щати, които са обект на наказания. Но неотдавна акциите на Naura и Advanced Micro-Fab леко поевтиняха, тъй като последните данни не бяха положителни за цялата китайска стопанска система.

Понастоящем Пекин влага от ден на ден старания за подмяна на задграничните технологии и реализиране на самодостатъчност в основни браншове, в това число в региона на полупроводниците – водената от Съединени американски щати интернационална акция за отвод на Китай от достъп до основни технологии за полупроводници подкопава способността на Близкия изток да създава и създава авангардни чипове.

Приоритетът на китайското държавно управление е да построи напълно локализирана верига за доставки в тази промишленост, с цел да обезврежда негативното влияние на антикитайските наказания – Пекин има намерение да подсигурява доставките на полупроводници за развиването на своята стопанска система.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР