Двамата млади мъже, които откриха стрелба в училище край Сао

...
Двамата млади мъже, които откриха стрелба в училище край Сао
Коментари Харесай

Масови убийци на деца в Бразилия действали по пример от САЩ

Двамата млади мъже, които откриха пукотевица в учебно заведение край Сао Пауло, са били подражатели на всеобщите убийци от американската гимназия " Колумбайн ", предава БГНЕС, базирайки се на Reuters.
Информацията е на бразилската полиция, която заключи кървавите събития, лишили живота на общо 10 души - 8 жертви и двамата убийци.
Преди да влязат в учебното заведение в град Сузано край Сао Пауло, двамата причинители умъртвили чичото на по-младия от тях. Той бил притежател на организация за коли чартърен - от нея 25-годишният Луис Енрике де Кастро и 17-годишният Гиерме Таучи Монтейро, взели транспортно средство.
Двамата нападнали учебно заведение в квартал на междинната класа, с към 1000 възпитаници сред 11 и 16-годишна възраст. В нападението употребявали револвер, арбалет, ножове, мачете и щанга. Убили двама чиновници в учебното заведение и 6 деца. Поне 10 деца са ранени, някои от които тежко.
Полицията пристигнала в учебното заведение единствено 8 минути след първия изстрел, само че двамата причинители били към този момент мъртви. Според управляващите те били положили клетва да умрат дружно и са възнамерявали офанзивата против учебното заведение повече от година. Искали да станат " по-известни от Колумбайн " - гимназията в Колорадо, в която двама възпитаници убиха 13 души преди 20 години. Подобни офанзиви са необичайност в Бразилия, като последната е била през 2011 година в Рио де Жанейро.
Законите за владеене на оръжие в страната са строги, само че пазаруването му на черния пазар не е мъчно.
Едно от предизборните обещания на новия президент Жаир Болсонаро е, че ще облекчи режима за придобиване на оръжие. Стрелбата в учебното заведение сигурно ще разпали диспути по този въпрос в Бразилия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР