Двамата кандидати за лидерския пост в Консервативната партия и бъдещ

...
Двамата кандидати за лидерския пост в Консервативната партия и бъдещ
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Споразумението за Brexit може да бъде предоговорено

Двамата претенденти за лидерския пост в Консервативната партия и предстоящ министър председател Борис Джонсън и Джереми Хънт насочиха първите си публични обръщения към членовете на партията, които ще дефинират спечелилия посредством гласоподаване по пощата, съобщи Асошиейтед прес.
Бившият английски външен министър и някогашен кмет на Лондон Борис Джонсън се изправи против настоящия външен министър Хънт на конференция в Бирмингам. Джонсън стартира речта си, акцентирайки върху забавянето на напускането на Европейски Съюз. " Трябва да приключим с Brexit ", акцентира той, представен от Дарик.
Бившият външен министър повтори позицията си, че съглашението с Брюксел за овакантяване на Европейски Съюз може да бъде предоговорено. " Напълно, изцяло съм уверен, че с подобаващата сила и ангажираност, здравият разсъдък ще надделее, само че просто при положение, че това не стане, би трябвало да се подготвим да излезем от Европейски Съюз все пак ", съобщи той. " Точно тъй като занапред до 31 октомври ще се готвим за Брекзит без съглашение, ще получим договорката, от която се нуждаем ", добави той.
Думите на Джонсън идват макар безапелационното мнение след последния Европейски съвет пред два дни, че ново предоговаряне е невероятно.
Джонсън е считан за любимец в конкуренцията за правоприемник на Мей отпред на консерваторите. Проучвания измежду членовете на Консервативната партия сочат, че той съвсем несъмнено ще завоюва втория тур на изборите за партиен водач. Двамата претенденти ще проведат общо 16 срещи с членове на Консервативната партия.
Въпросът за сумата, която Англия би трябвало да заплати на Европейски Съюз за Брекзита, би трябвало да бъде избран при по-нататъшни договаряния, добави Джонсън. " Важно е Англия да води договаряния. Трябва да резервираме известна изобретателна двоякост, до момента в който не реализираме съглашение ", съобщи претендентът за министър председател, представен от ТАСС.
Според медиите английските и европейските договарящи са се споразумели за сумата от 39 милиарда лири (50 милиарда долара). Джонсън отхвърли да отговори на въпроси за какво е била извикана полиция в жилището, където той живее с приятелката си. „ Членовете на Консервативната партия не се интересуват от сходни въпроси, а от проектите ми за страната и партията “, съобщи той под аплодисментите на присъстващите.
Кандидатът за водач на английската Консервативна партия и възможен предстоящ министър председател Джереми Хънт от своя страна съобщи, че е подготвен да изведе Англия от Европейски Съюз без съглашение, в случай че до 31 октомври Брюксел не покаже подготвеност да предоговори договорката за Brexit, съобщи Ройтерс.
„ Ако до 31 октомври Европейски Съюз не е посочил подготвеност да контракти по-добра договорка, Лондон ще бъде изправен пред сложен избор, акцентира Хънт пред събралите се поддръжници на Консервативната партия. Според него политическият риск от неналичието на Брекзит би бил доста по-голям от икономическия риск, обвързван с напускането на Европейски Съюз без съглашение. " В такава обстановка бих извел страната от Европейския съюз ", увери Хънт.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР