Двамата кандидати за избор на нов председател на Антикорупционната комисия

...
Двамата кандидати за избор на нов председател на Антикорупционната комисия
Коментари Харесай

На 3 декември изслушват двамата кандидати за нов шеф на КПКОНПИ

Двамата претенденти за избор на нов ръководител на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) - актуалният основен прокурор Сотир Цацаров и Симеон Найденов от " Воля " са показали всички нужни документи, които изисква Законът за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество, както и правилникът на Народното събрание.

Това стана ясно по време на парламентарното съвещание на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

И на двамата претенденти следва да показват своя писмена идея в 7-дневен период за работата си в КПКОНПИ. През идната седмица в четвъртък отрасловата парламентарна комисия ще предложи на вниманието на народните представители да прегледат документите им дружно с концепциите.

След като бъдат прегледани документите и концепциите на двамата претенденти, законотворците би трябвало да вземат решение за допускане на Сотир Цацаров и Симеон Найденов за процедурата по чуване за нов началник на Антикорупционната комисия.

Изслушването за нов ръководител на КПКОНПИ ще бъде на 3 декември от 09.00 часа в зала " Запад " на Народното събрание, изясни ръководителят на отрасловата комисия Борис Ячев.

По-рано през днешния ден Цацаров изясни, че не е магьосник и един човек самичък нищо не може да направи в борбата против корупцията.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че ще гласоподава срещу Цацаров за началник на КПКОНПИ. Преди това пък социалистът Драгомир Стойнев дефинира като мощна кандидатурата на Цацаров.

Вчера изтече периода за номиниране на претенденти за ръководител на Антикорупционната комисия.

Номинираните за поста са двама. ГЕРБ и " Обединени патриоти " излъчиха Сотир Цацаров за началник на Антикорупционната комисия, а от " Воля " предложиха депутатът от парламентарната им група Симеон Найденов.

Новият ръководител би трябвало да завърши мандата на Пламен Георгиев, който подаде оставка в края на месец юли, поради абсурда с недекларираната тераса на жилището му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР