Двамата извършители на убийството на Йордан Атанасов и съпругата му

...
Двамата извършители на убийството на Йордан Атанасов и съпругата му
Коментари Харесай

Убийците от Негован са действали изключително хладнокръвно и брутално

Двамата причинители на убийството на Йордан Атанасов и брачната половинка му Мариана са работили извънредно невъзмутимо и брутално. Рядко криминалистите се сблъскват с такава свирепост. Това съобщи в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия гл. инсп. Николай Станчев, шеф Сектор „ Разследване на престъпни закононарушения “ в Столична дирекция на вътрешните работи. По думите му, в случай че упрекнатите се възползват от опцията за кратко правосъдно разследване, може да получат 30 години отнемане от независимост.

Много рядко криминалистите първо научават кои са причинителите на едно престъпна закононарушение, а по-късно самоличността на жертвите. В случая Негован въобще не е било ясно кои са потърпевшите, съобщи гл. инсп. Станчев.
" Намерихме на 17 август трупни остатъци, разчленени, без безусловно никакви персонални документи и съвсем никакви персонални движимости. Буквално имаше едни ключове. Колегите, с които работихме в екип организираха стотици оперативно издирвателни мероприятия при осъществяване, на които задачата беше да се откри самоличността на жертвите.

Благодарение на тези денонощни старания от страна и на оперативните служби на Министерство на вътрешните работи, и на проверяващите, и Софийска градска прокуратура, по-миналата сряда установихме самоличността на причинителите на това закононарушение. Това увеличи опцията да достигнем и до самоличността на жертвите ", посочи за хода на следствието гл. инсп. Станчев.
По думите му двамата причинители са престъпно проявени за разнообразни закононарушения, имат и обири.

Пламен Шляпашки има присъда за нелегално владеене на оръжие, и за безчинство. Георги Нанчев има присъда за бягство от казармата.
" Може да се направи извод, че през съзнателния им живот държанието им е било в прорез със законодателството. В случая Негован е несъмнено, че са работили извънредно невъзмутимо и брутално. Трудно е за нас да си разбираем по какъв начин се стига до такава ексцесия. Имаме, несъмнено, нашите догатки. Мотивът за убийството е яснен - той е алчен. Убеден съм че и съдът ще схване това наше мнение. Кое ги кара да проявят такава свирепост, аз не мога да си обясня. Рядко има такива случаи ", безапелационен е гл. инсп. Станчев.
До момента Министерство на вътрешните работи не е намерило очевидец, които да е видял изнасянето на бидоните с труповете на убитите от София и Станчев прикани жителите да разпитват свои близки, да си помислят дали са видяли на 14 юли нещо, което да име направило усещане като нетипично и необичайно.

По-точно двама мъже, облечени като строителни служащи да изнасят бели бидони в региона на квартал " Иван Вазов ".

Главен контрольор Николай Станчев изясни още, че решението за самопризнанието на нарушителите е тяхно, като до него се доближи след дълги беседи, извършени от чиновници на Столична дирекция на вътрешните работи. Единият от причинителите е декларирал, че с облекчение споделя и му олеква. Другият е бил по-упорит, само че с намирането на оръжието е схванал, че всичко е завършило и си е признал виновността.

Според гл. инсп. Станчев присъдата, която двамата могат да получат за жестокото действие е пожизнен затвор без право на подмяна, пожизнен затвор или 30 години отнемане от независимост.
" Доста се разяснява напоследък тематиката за съкратеното правосъдно разследване и в случай че те се възползват от тази опция най-вероятната присъда, която ще получат е 30 години отнемане от независимост ", сподели той.
Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР