Двамата избягали молдовци от общежитието с отворен тип в Стара

...
Двамата избягали молдовци от общежитието с отворен тип в Стара
Коментари Харесай

Румънският език помогнал на избягалите молдовци от затвора в Стара Загора

 Двамата избягали молдовци от общежитието с отворен вид в Стара Загора, които бяха арестувани за разтрошаване на банкомат в Казанлък, най-вероятно са възнамерявали бягството си, предава Нова телевизия. Те са се срещали със свои близки преди този момент. Охранителите не можели да схванат дали нарушителите възнамеряват бягство, тъй като не разбирали румънски език, споделя началникът на общежитието.

Молдовците имали свободен достъп до телефони и можели да беседват със свои близки. Тихомир Стойчев, някогашен началник на ЦСБОП, счита, че би трябвало да се разпространят фотоси на избягалите нарушители, тъй като би трябвало да се разчита на жителите. Той споделя, че в Европа от ден на ден се либерализира затворническия живот, по тази причина и двамата са били в общежитие с отворен вид.

Тихомир Безлов, старши анализатор в Центъра за проучване на демокрацията, счита, че има прекомерно доста съвпадения в бягството на молдовците, по тази причина то може да е подкрепено от администрацията в общежитието.

Тихомир Стойчев разяснява и двойното ликвидиране с разчленени трупове е Негован. В този случай имаме извънредно тежка обстановка. Имаме разложени или полуразложени трупове. Трудно ще се работи по този случай, само че към този момент мога да кажа, че Министерство на вътрешните работи прави задоволително ", заяви бившият шеф на ЦСБОП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР