Двамата формално са прехвърлили активите си на професионалисти и са

...
Двамата формално са прехвърлили активите си на професионалисти и са
Коментари Харесай

Някои руски олигарси заобикалят санкциите, други получават нови в собствената си страна

Двамата официално са трансферирали активите си на експерти и са им поверили ръководството - несъмнено, под персоналния им надзор. За задачата Тимченко употребява фамилна компания от Лихтенщайн, която е упражнявала сходни действия още за Германска демократична република и по поръчка на Министерството на държавната сигурност на Източна Германия (STASI), е съдействала на Съюз на съветските социалистически републики в доставката на високотехнологични артикули.

Подобна скица употребява и Ротенберг, чийто юридически консултант съумя неотдавна да убеди немския съд, че неговата компания няма връзка с милиардера.

В началото на февруари финландската осведомителна организация STT заяви, че Генадий Тимченко и Аркадий Ротенберг са станали финландски жители надлежно през 1999 година и 2003 година, само че са получили финландските си паспорти, заобикаляйки разпоредбите. Според STT, двамата не са минали нужната инспекция на SUPO - експертната работа по национална сигурност на Финландия.

Друг съветски милиардер обаче не е толкоз облагодетелствани и то не поради пропуски в западните наказания, а вследствие на правосъдни процедури в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР