Двамата бивши премиери Бойко Борисов и КирилПетков са прекратили делата,

...
Двамата бивши премиери Бойко Борисов и КирилПетков са прекратили делата,
Коментари Харесай

Кирил Петков и Бойко Борисов вече не се съдят за клевета

Двамата някогашни министър председатели Бойко Борисов и КирилПетков са прекратили делата, които водеха един против различен за клюка.

Това оповестява Българска национална телевизия, като разгласява протоколи от правосъдни решения за отдръпване на двата желае.

Борисов се е отказал от претенциите си за 26 000 лева против Петков още в края на 2023 година, а делото по жалбата на съпредседателя на Политическа партия е прекъснато от Софийския областен съд в понеделник, 15 януари 2024.

Бойко Борисов беше внесъл иск за претърпени неимуществени вреди поради изявление на Кирил Петков пред Нова ТВ от лятото на 2022 година

В него Петков споделя: " Борисов знае доста добре, че при една работеща правосъдна система той ще би трябвало да върви в пандиза ".

В същия диалог някогашният министър председател се възмущава от това, че се повдига обществен спор към хонорара за юридически услуги, заплатен от Българската банка за развиване на адвокатската фирма, в която е работила Лена Бориславова.

" Забравихме, че става дума за три до четири милиарда на година, които Борисов крадеше и това по какъв начин ние се опитахме да го спрем - действително изобщо остана встрани ", споделя още Петков, поради което е даден на съд за клюка.

На собствен ред Кирил Петков беше завел дело против Бойко Борисов поради изказванията му, че кабинетът на " Продължаваме промяната " е взимал комисионни за пазаруването на природен газ след прекратяването на доставките от " Газпром " в първите месеци на войната в Украйна.

Целият иск на Петков беше за 500 000 лв., само че предяваната пред съда част бе за 10 000.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР